Dolar 34,2436
%0.06
Euro 37,6121
%0.36
Altın 2.871,420
%0.06
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yakutiye Belediyesi 10 bin yoksula kıyma dağıtımına başladı

Yakutiye Belediyesi 10 bin yoksula kıyma dağıtımına başladı

Erzurum Yakutiye Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve diğer yardım kuruluşlarının listelerinin birleştirilmesiyle belirlenen 10 bin aileye kıyma dağıttı. Belediye Başkanı Ali Korkut, 5’er kiloluk kıyma paketlerinin özel...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 17:18
Erzurum Yakutiye Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve diğer yardım kuruluşlarının listelerinin birleştirilmesiyle belirlenen 10 bin aileye kıyma dağıttı. Belediye Başkanı Ali Korkut, 5’er kiloluk kıyma paketlerinin özel ambalajlı olduğunu, belirlenen ailelere fiş karşılığı teslim edildiğini söyledi. Korkut, aynı uygulamanın Ramazan ayında yineleneceğini söyledi.

Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye ilçesinde yaşayan 10 bin yoksul aileye Erzurum bölgesinden kesilen hayvanlardan elde edilen hazır kıyma yardımı yaptıklarını söyledi. Korkut, yardım listelerinin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürlüğü ve diğer yardım kuruluşlarının listelerinin birleştirilmesiyle elde edildiğini belirtti. Korkut, “Yardım kuruluşlarından ihtiyaç sahiplerinin listelerini alarak, ilçe sınırlarımız içerisinde oturan 10 bin aileye 5’er kilogramlık özel ambalaj içerisinde kıyma yardımı yapıyoruz. Kombina ile protokol yaptık. Erzurum yöresinden hayvan kesimi yaptırdık. Erzurum yöresinde yaşanan hayvan satışı sorununu da böylece aşmış olduk. Et Balık Kurumu, etleri bizim sağladığımız özel ambalaj içerisinde hazırladı. Binamıza gelerek fişlerini alan vatandaşlarımız Kombina’ya giderek fişiyle birlikte etini teslim alıyor. Et dağıtımı 10 gün sürecek ve listelerde isimleri yer alan vatandaşlarımız kendilerine belirtilen günde Kent Konseyi binamıza nüfuz cüzdanıyla gelerek fişini alıp ardından da etini alabilecek. Böyle bir dağıtım yaparak aynı zamanda izdiham oluşmasının da önüne geçtik.” dedi.

Başkan Korkut, kıyma dağıtımının 10 günde bitirileceğini belirtti. Korkut, et yardımı alan aileler arasında asgari ücretlilerin de bulunduğunu ifade ederek, "Et yardımlarımızı yoksul aileler ile asgari ücretli çalışanlara dağıttık." diye konuştu. Korkut, 600 büyükbaş hayvan alımı yapılarak kesimlerin gerçekleştirildiğine işaret ederek, "EBK bizim şartlarımıza uyarak Erzurum yöresinden alınan 600 büyükbaş hayvanın kesimini yaptı. Sıkıntılı günler yaşayan besiciler de nefes almış oldu, böylece piyasa canlandı." ifadelerini kullandı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 4 yıl önce göreve geldiği belediyenin, borçlarını dahi ödeyemez noktada olduğunu anımsatarak “4 yıl sonra Erzurum’un en büyük kentsel dönüşüm projelerine imza atarak, yoksul insanlarına kıyma yardımı yapabilecek bir noktaya geldik. Allah’a şükürler olsun ki, biz dar gelirli insanlarımıza el atabilecek, yardım edebilecek konuma ulaştık.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.