Dolar 34,2549
%0.04
Euro 37,6477
%0.13
Altın 2.911,650
%0.07
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yalçın: Türkiye’nin birlik ve bütünlüğe şiddetle ihtiyacı var

Yalçın: Türkiye’nin birlik ve bütünlüğe şiddetle ihtiyacı var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğe şiddetle ihtiyacı olduğunu söyledi.         Yalçın, MHP Gaziantep İl Başkanlığı binasında...

  • Ege Postası
  • 20.06.2013 - 18:25
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğe şiddetle ihtiyacı olduğunu söyledi.

        Yalçın, MHP Gaziantep İl Başkanlığı binasında gündemi değerlendirdi. Gezi Parkı eylemlerinin, AK Parti iktidarının niyeti ve samimiyeti açısından turnusol kağıdı işlevi gördüğünü kaydeden Yalçın, “Eylemler dolayısıyla AK Parti kurmaylarının sergilediği tutum, iktidarın ayrımcı ve ötekileştirici politikalarını açığa çıkarmıştır. AKP’nin Türk milletinin birlik ve beraberliğini değil, parti tabanının bütünlüğünü tercih ettiği, kamuoyunun bir kez daha malumu olmuştur. Gezi Parkı eylemlerine gereken hassasiyeti ve toleransı gösteremeyen iktidar, iyi niyetle seslerini duyurmak isteyen kalabalıkların arasına terörist ve kışkırtıcıların sızmasına, eylemlerin yurt çapına yayılarak çığırından çıkmasına yol açmıştır.” dedi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdüren Yalçın, “Gezi Parkı eylemleri dolayısıyla Erdoğan’ı Türkiye gerçeklerinden soyutlayan AK Parti kurmaylarının hedefi, Türkiye’nin geleceğini teminat altına almak, Türk toplumunun birlik ve bütünlüğüne yönelik politikalar üretmek değil, Sayın Başbakan’ın siyasi geleceğini kurtarmaktır.” şeklinde konuştu.

         Yalçın, şöyle devam etti: “Başbakan konuştukça toplum ayrışmakta, bağırdıkça düşmanlık tohumları etrafa saçılmaktadır. Türkiye bu gerginliği kaldıramaz. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğe şiddetle ihtiyacı vardır. Türkiye’nin aklıselim sahibi siyasetçilere, soğukkanlı ve feraset sahibi insanlardan oluşan bir hükümete şiddetle ihtiyacı vardır. Uzlaşma kültüründen yoksun, demokrasiyi içine sindirememiş, baskıcı bir iktidarın yönetiminde Türkiye, her geçen gün daha tehlikeli bir mecraya sürüklenmektedir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.