Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yamanlar’da Sivas anmasına Gezi damgası

Yamanlar’da Sivas anmasına Gezi damgası

Halkın Kurtuluş Partisi, Yamanlar spor kulübü, SEV-DER ve İşsizlikle pahalılıkla savaş derneği, Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında yakılarak katledilen aydınları andı. Yamanlar Nazım Hikmet Meydanında yapılan anma törenine Gezi olayları damgasını vurdu.

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 01:10

HABER SERVİSİ- Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında yakılarak katledilen aydınları Yamanlarda yapılan anma töreni ile lanetlendi. Gece’de yapılan konuşmalarda gezi olayları damgasını vurdu. Dernekler adına konuşan Halkın Kurtuluş Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Yusuf Gencer,“ İstanbul Taksimde yaşananlar 3-5 ağaç meselesi değil, bu iktidarın yıllardır uyguladığını zulme karşı emekçi halkımızın bir isyanıdır.


“ARTIK OK YAYDAN ÇIKMIŞTIR”

 Bu kesmeye çalıştığınız 3-5 ağaç, bu halkların isyanıdır. Onun içindir ki, o bardağı taşıran son damla olmuştur. Ve siz ne yaparsanız yapın ağa babalarına AB ve ABD emperyalizmine ne kadar yalvarırsan yalvar, bu halk sizden artık hesap soracaktır. Eminiz ki 1. Halk kurtuluş savaşında ABD ve AB emperyalizmini bu topraklardan kovan bu halk bir kez daha geri gelmemek üzere bu topraklardan kovacaktır. Ülkemizde bundan sonra tarih bir kez daha Taksimden önce ve Taksimden sonra yazacaktır. Ancak; rehavete kapılmayacağız, bu direniş şu veya bu şekilde her yerde devam ediyor. Ve bunda 20 yıl önce insanlığın gözleri önünde, insanlarımız diri diri yaktılar. O dönemin Başbakanı Tansu Çiller “çok şükür halkımıza bir şey olmamıştır” diyecek kadar küçülmüştür. Bugün Başbakan olan Tayyip Erdoğan ise,” hayırlısı olsun demiştir” biz burada bir kez daha şunu belirtmek istiyoruz. Onlar her ne kadar halka zulüm etmeye çalışsalar da, artık ok yaydan çıkmıştır” dedi


Gecenin finalinde konuşan Halkın Kurtuluş Partisi İl Başkanı Tacettin Çolak ise, “Alevi halkımızın eline, diline, beline sahip olacaksın sözü güzel ahlakı ifade ederi Şimdi ki iktidar koltuklarında olanlar bu güzel ahlaktan nasibini alamamışlardır. Onlar ağa babaları uluslararası emperyalizmi ABD emperyalizmi AB emperyalizminin emir eri olacakları için, onların hizmetkarı oldukları için, iktidarda kalabilmek içinde temiz halkımızın din duygularını oynamaktadırlar.

“BUNDAN SONRA ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

 İşte gezi parkı direnişi, gezi isyanı budana bir isyandır. O neden ile bu kendiliğinde gelen orta çağcı iktidara karşı milyonları aşan ve Türkiye’nin 81 ilini kapsayan isyanı bilinçli bir isyana dönüştürmektir bizim görevimiz. Evet; bundan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Onlar 3. Köprüyü bilerek Yavuz Sultan yapıyorlarsa onundan altında kalacaklar.


"SİVAS ŞEHİTLERİ BİZİM ONURUMUZDUR"

Onlar gezi isyanına katılan alevi halkımıza hiçbir gereği yokken biraz uzatıyorlarsa, onunda altında kalacaktır. Sivas şehitleri bizim onurumuzdur.Burada yapılan katliamı unutmayacağız. Ancak; bu orta çağcı iktidar boş durmuyor, Demokratik protesto hakkını kullanan halka tankı ile topu ile tüfeği ile halkına saldırıyor. Etem Sarı Sülük, Sivas şehitlerinin arasına katılmıştır. Mehmet Ayvalıtaş’ta, Sivas şehitlerinin arasına katılmıştır. Abdullah Çömert’te Sivas şehitlerine katılmıştır.” Can kıraç bir şekilde saldırıyor. Ben bütün şehitlerimizin önünde saygı ve sevgi ile selamlıyorum ”dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.