Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yanan ormanları yeni fidanlarla buluşturdu

Yanan ormanları yeni fidanlarla buluşturdu

Otomotiv yan sanayine hizmet veren ve dünyada kendi alanında ilk 5 markadan biri olan İzmirli Dönmez Debriyaj, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

  • Ege Postası
  • 07.03.2014 - 12:14
İZMİR-Geçen yıl Mayıs ayında İzmir ile Manisa arasında yer alan Sabuncubelimevkii'nde yanan 400 hektarlık orman alanına Dönmez Debriyaj 3 bin fidan dikecek.  Dönmez Debriyaj 3 bin fidan ile 20 dönümlük bir alanı ormana dönüştürecek. Dönmez Debriyaj Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice İvit, Ayşe Pakkan ve Mukaddes Yağcı'nın da katıldığı fidan dikim törenine, Genel Müdür Kemal Pamir, İnsan Kaynakları Müdürü Alperen Doğan ile birlikte şirket çalışanları katıldı.

Gözümüz gibi bakacağız
Törende konuşan Dönmez Debriyaj Genel Müdürü Kemal Pamir, şirket olarak çevreye çok duyarlı olduklarını belirterek, bugüne kadar bu konuda birçok projeye imza attıklarını söyledi. Geçen yıl Mayıs ayında Sabuncubeli' nde yanan 400 hektarlık ormanın kendilerini çok üzdüğünü hemen harekete geçerek, bölgeye yeni fidanlar kazandırmak istediklerini belirten Pamir, “Orman Bölge Müdürlüğü'ne müracaat ettik. Bize 20 dönümlük bir yer gösterdiler. Biz de bu alanda 3 bin fidan dikimi yapacağız. Fidan dikim törenine şirketimizin çalışanları ile birlikte geldik. Çevre bilincini bütün çalışanlarımıza aşılamak istedik. İzmir ve Manisa'nın akciğeri olan bu ormandaki fidanlara gözümüz gibi bakacağız” dedi.

Çevreye duyarlı üretim
Çevreye duyarlı üretim yaptıklarını, bu konuda her türlü sertifikaya sahip olduklarını vurgulayan Pamir, sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiklerini söyledi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına ve huzurevlerine belirli dönemlerde ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve yardımlarda bulunduklarını anlatan Pamir, bundan sonra da yeni projelerle bu tür etkinliklerini artıracaklarını kaydetti. Kendi alanlarında dünyada ilk 5 marka arasında yer aldıklarını, 55 ülkeye ihracat yaparak ülkelerine katma değer kazandırmak için çalıştıklarını vurgulayan Pamir, 300 kişiye istihdam sağladıklarını anlattı. Ekonomide yaşanan sıkıntılara rağmen yatırımdan vazgeçmediklerini de anımsatan Pamir, bu yıl 5 milyon dolarlık yatırımla kapasite artırımına gideceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.