Dolar 34,2081
%0.08
Euro 37,9076
%-0.49
Altın 2.927,770
%1.1
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yangın faciasının izleri siliniyor

Yangın faciasının izleri siliniyor

İzmir'in akciğerlerinden birisi olan Sarnıç Piknik Alanı yakınlarında 5 Ağustos 2012 tarihinde çıkan orman yangının kararttığı 10 hektarlık alana dikilen fidanlar boy attı.

  • Ege Postası
  • 07.03.2016 - 12:24
Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler Adnan Menderes Havalimanı ve çevresindeki yerleşim yerlerini tehdit ederek yürekleri ağıza getirmişti. Sigara izmaritinden çıkan yangın güçlükle söndürülürken 10 hektarlık alanda binlerce ağaç kül oldu. 

Yangından sonra Bölgeye dikilen 17.500 adet çeşitli türlerde fidanlarda bazıları bugün artık insan boyuna ulaştı. Sahada incelemelerde bulunan ve Buca Orman İşletme Şefi Mehmet Çaprazlı 'dan çalışmalar hakkında bilgi alan İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan yangından hemen sonra yapılan çalışmalar sonucu zarar gören 10 hektarlık alana 15 Bin Kızılçam, Biner adet de erguvan ve kara servi ile 500 adet mavi servinin dikildiğini 4 yıllık geçen zamanda fidanların hızlı gelişme kaydettiğini belirtti. Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan ağaca ve ormana sevdalı İzmir halkının içlerinin rahat olmasını yanan orman alanlarının bir metrekare bile yerinin, menfaat için imara veya başka bir şeye açılması söz konusu olmadığını anayasal güvence altında bulunduğunu ancak yangınlarda kaybedilenin orman alanı değil ağaçlar olduğunu alanın orman alanı vasfını kaybetmediğini söyledi. Şapan, "Ancak yngından sonra ağaçlandırılan bir alanın orman formuna girmesi en az 20 yılı buluyor. O yüzden vatandaşlar ısınan havalarla birlikte orman yangınları konusunda hassas ve dikkatli olmalı, gördükleri en ufak dumanı ücretsiz yangın ihbar hattı Alo 177 ye bildirmeli" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.