Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yargıtay’dan Şahbaz dosyasına jet inceleme

Yargıtay’dan Şahbaz dosyasına jet inceleme

ETHEM Sarısülük’ü öldürmek suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası alan polis memuru Ahmet Şahbaz’ın dava dosyası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından jet hızıyla incelemeye alındı.

  • Ege Postası
  • 04.12.2014 - 14:13
Ailenin avukatı Murat Yılmaz, benzer dosyaların bir yıldan önce savcılık incelemesine verilmediğine dikkat çekerek “Şahbaz dosyası 20 günde incelemeye alındı. Müdahale mi ediliyor” diye sordu. 

Ethem Sarısülük, Gezi olayları sırasında Ankara’da polis memuru Ahmet Şahbaz’ın silahında çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. Şahbaz hakkında açılan davada, “olası kastla adam öldürmek” suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı.Kararı veren Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, geçen eylül ayında gerekçeli kararını açıkladı.


5 KASIM’DA YARGITAY’A GELDİ

Mahkeme gerekçeli kararını açıkladıktan sonra dosyayı temyiz incelemesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Dosya 5 Kasım 2014 tarihinde Başsavcılığa geldi. Dosya yaklaşık 20 gün bekledikten sonra, benzer dosyalarında farklı olarak savcılık incelemesine sunuldu.

20 GÜNDE İNCELEMEYE ALINDI

Ailenin avukatı Murat Yılmaz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın jet hızıyla dosyayı incelemeye aldığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: “Dava dosyası 5 Kasım’da Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına gitmiştir. Dosya, aralık ayının başı itibariyle savcı incelemesine alınmıştır. Yani dosya 20 gün bekledi savcılıkta beklemiştir.

EN AZ 1 YIL BEKLİYORLARDI

Adam öldürme dosyalarını bulunduğu bölümde hemen hemen bütün dosyalar tutuklu ve ortalama 8 ay beklemektedir. Hatta bazen 1 yıl bekledikten sonra dosyalar savcı incelemesin verilmekteydi. Ahmet Şahbaz’ın dosyası özel bir müdahale ile emsalleri ile karşılaştırılmayacak bir hızla Yargıtay’a gider gitmez incelemeye alınmıştır.
Örneğin yine polis kurşunuyla hayatını kaybeden Cem Aygün dosyasındaki polis memuru tutuklu olmasına rağmen dosya hala savcılık incelemesine sunulmamıştır. Bu dosyada Haziran ayında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gelmişti ve hala dosya arşivde beklemekteydi. Peki Ahmet Şahbaz’a neden ayrıcalık tanımaktadır. Şahbaz’ın dosyası olağandışı bir şekilde hızlı bir şekilde incelemeye alınmıştır.

DOSYAYA MÜDAHALE EDİLMEKTİR

Anlaşılan odur ki, dosya müdahale edilmektedir. Biz Ethem’in ailesinin avukatları olarak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına bu dosyanın neden öncelikle ele alındığı konusunda tarafımıza bilgi verilmesi için başvuruda bulunacağız. ”(HÜRRİYET)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.