Dolar 34,2472
%0.3
Euro 37,8197
%0.13
Altın 2.930,370
%0.5
Bist-100 8.945,00
%0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yarışmada 613 öykü değerlendirmeye alındı

Yarışmada 613 öykü değerlendirmeye alındı

Edebiyat dünyasının başyapıtlarından, pek çok esere ilham kaynağı olan İlyada ve Odesa destanlarının yazarı Homeros, Bornova Belediyesi’nin adına düzenlediği kısa öykü yarışması ile doğduğu topraklarda ikinci kez hayat buluyor. Türk Edebiyatı’na yeni eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen Homeros Kısa Öykü Yarışması’nın başvuruları sona erdi. Yarışma jürisi sonuçları 14 Kasım’da açıklamak üzere 613 eseri incelemeye aldı

  • Ege Postası
  • 20.10.2013 - 10:07
İZMİR - Bornova Belediyesi tarafından 2. si düzenlenen Homeros Kısa Öykü Yarışması’nda Ocak ayında başlayan başvuru süresi sona erdi. Konu seçiminin serbest bırakıldığı ve rekor sayıda katılımın gerçekleştiği yarışmaya, Türkiye’nin dört bir yanından 716 katılımcı öykülerini gönderdi. Yarışma sekreterliği tarafından yapılan incelemeler sonunda 103 eser, yarışma şartnamesine uygun bulunmadığı için jüriye sunulmadı.

Yarışmanın jürisi kabul edilen 613 öyküyü, 8 Kasım 2013 tarihine kadar okuyup değerlendirecek. Sonuçlar ise 14 Kasım Perşembe günü, Bornova Belediyesi Nikah Sarayı salonunda açıklanacak. Bornova Belediyesi birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin lira para ödülü verecek.

Jüride, Gülmece ve Çocuk Kitapları Yazarı Muzaffer İzgü, Şair ve Yazar Hüseyin Yurttaş, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nerin Yayın, Dil Derneği İzmir Temsilcisi ve Yazar Yunus Bekir Yurdakul ile Bornova Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı, TRT Yapımcı ve Sunucusu Ümit Tunçağ yer alıyor.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornova tarihten günümüze hep sanat ve kültürle iç içe olan bir kent. Bu anlamda bu topraklarda yaşadığı bilinen Homeros adına düzenlediğimiz yarışma büyük önem ve anlam taşıyor” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.