Dolar 34,2574
%0.04
Euro 37,5996
%-0.1
Altın 2.877,830
%-0.31
Bist-100 8.934,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yaş için Ankara’ya yürüdüler

Yaş için Ankara’ya yürüdüler

Türkiye Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu Kayseri Grubu adına iki kişi, yaş sınırının kaldırılması ve hakların iadesi için Ankara’ya yürüyüş eylemi başlattı. İki kişi, Kayseri grubu adına 12 gün sonra Ankara’da tamamlanacak...

  • Ege Postası
  • 26.07.2013 - 11:22
Türkiye Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu Kayseri Grubu adına iki kişi, yaş sınırının kaldırılması ve hakların iadesi için Ankara’ya yürüyüş eylemi başlattı. İki kişi, Kayseri grubu adına 12 gün sonra Ankara’da tamamlanacak yürüyüşlerini, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne siyah çelenk koyarak sonlandıracak.

AK Parti Kayseri Teşkilatı önünde buluşan emeklilikte yaş mağduru Hasan Sağlam ve Hüseyin Akyol, burada basın açıklaması yaptı. Türkiye Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu Kayseri Grubu Başkanı olan Hasan Sağlam, devletten hakları olan emekliliği istemek için mağdurlar adına temsilen iki kişi olarak Ankara’ya yürüyüş eylemi yaptıklarını söyledi. Sağlam, 1999 yılında çıkan yasa ile birlikte sayıları 5 milyonu bulan, aileleri ile birlikte 13 milyon kişinin mağdur olduğunu ileri sürerek, şunları söyledi: “1999 yılında çıkarılan yasa ile bu yıldan önce çalışma hayatına başlayanların emeklilik hakları elinden alındı. Daha önce mağduriyetimi duyurmak, hakkımızı geri almak, sesimi duyurmak için yaptığımız eylemlerde hükümet bizi duymazlıktan gelmektedir. Sayın Bakan Faruk Çelik, yaş ve prim şartlarından birinin kaldırılmasını vatana ihanet olarak yorumluyor. Biz de kendilerine soruyoruz. Sizlerin yaş ve prim günleri ne kadardı? Devlet biz işe girerken 25 yıl ve 5 bin 150 gün prim şartlarıyla emekli edecekti. Dünyanın neresinde kanun çıkartılıp da geriye doğru işletilmiştir. Dünyanın neresinde sizin gibi 2 yıl vekillik yapanlar emekli oluyor. Bu nedenle devlete şu an yakışan kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl çalıştığında emekli olacağı sözünün tutulmasıdır.”

Hasan Sağlam, bugün kendilerini, mağdur olduklarına dair haykırışlarını duymayan hükümetin 13 milyon kişilik emeklilikte yaş mağduru olan bir kesimin sandıkta gereken cevabı vereceğine dikkat çekti. Mart 2014’te yapılacak seçimlerde en güzel cevabı vereceklerini aktaran Sağlam, seslerini duyurmak ve mağdur kitlenin var olduğunu kabul ettirmek için Ankara’ya 12 gün sürecek yürüyüş yaptıklarını belirtti. Gece dinlenip gündüz yürüyeceklerini aktaran Sağlam, 12 gün sonra Ankara’ya ulaştıklarında bakanlık önüne koyacakları siyah çelenkle eylemlerini bitireceklerini anlattı.
Hasan Sağlam ve arkadaşı, basın açıklamasının ardından sırt çantalarını alarak Ankara’ya yürüyerek hareket etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.