Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni bakanın 2 baş ağrısı

Yeni bakanın 2 baş ağrısı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu koltuğa oturur oturmaz, Wikileaks belgelerinde adının geçmesi ve özel bir hastanenin ortağı olması gündeme geldi.

  • Ege Postası
  • 01.02.2013 - 10:24

ANKARA - Yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu koltuğa oturur oturmaz iki başağrısı yaşadı. Muhalefet milletvekilleri, bakan Müezzinoğlu’nun, Wikileaks belgelerinden adının geçmesi ve İstanbul Avcılar’da özel bir hastanenin ortağı olması konusunu gündeme getirdiler.

 Müezzinoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının kamu-özel işbirliği modeli ile tesis yaptırmasını öngören yasa tasarısı görüşmelerine, ilk kez Bakan olarak katıldı. Bakan, 1998 yılında özel hastane kurduğunu ve Sağlık Bakanlığının MHP'de olduğu dönemde ruhsat aldığını belirtti.

 ‘’DEVLET HASTANESİ ENGELLENİYOR’’

''Milletvekili olduğum günden itibaren ne yönetimdeyim ne de aktif bir görevim var'' diyen Bakan, Avcılar’da ortağı olduğu hastane nedeniyle, buraya Devlet Hastanesi yapılmasının engellendiği iddiaları için de ‘’ Devlet hastanesi benim hastanemi engellemez ama bu durum, bana siyaseten sıkıntı verdi '' açıklamasını yaptı.

 Bakan, Wikileaks belgeleriyle ilgili olarak da ''Bir komedinin aleti olmayalım. Orada adım 3-4 bakandan biri olarak geçiyor, ben o zaman İstanbul İl Başkanıydım'' diye konuştu. Wikileaks belgelerinde, ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Edelman tarafından ABD Dışişleri Bakanlığına gönderilen bir kriptoya yer verilmiş ve AKP hükümetinde en çok yolsuzluğa karışan üç bakan arasında, Mehmet Müezzinoğlu’nun da adı sayılmıştı. Ancak bu kriptonun yazıldığı dönemde Müezzinoğlu, AKP İstanbul İl Başkanı olarak görev yapıyordu. (Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.