Dolar 34,1185
%0.3
Euro 38,1252
%0.18
Altın 2.876,790
%1.68
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni yasa tartışmaları sürerken Türkiye'deki barınak sorunları büyüyor

Yeni yasa tartışmaları sürerken Türkiye'deki barınak sorunları büyüyor

Türkiye'de sokak köpeklerinin durumuna dair tartışmalar alevleniyor. TBMM'de, kamuoyunun tepkisine rağmen, 30 Temmuz'da sokak köpeklerinin öldürülmesine izin veren ve sahipsiz hayvanların barınaklara toplanmasını öngören yasa teklifi uzun süren tartışmalı görüşmeler sonucu kabul edildi. 

  • Ege Postası
  • 01.08.2024 - 09:48

BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, Türkiye'deki 322 hayvan barınağı toplamda 105 bin kapasiteye sahipken, AKP'nin sayısını 4 milyon civarı olarak açıkladığı hayvanların bu barınaklarda nasıl yerleştirileceği sorusu gündeme geldi. Uzmanlar ve hayvan hakları savunucuları, kapasitesi ve koşulları yetersiz olan bu barınakların hayvanlar için uygun olmadığı konusunda hemfikir.

Son dönemde Kastamonu, Konya, Elazığ, İzmir ve Ankara gibi şehirlerde barınaklardaki hayvanlara yönelik vahşet ve ihmal vakaları kamuoyunun tepkisini çekti. Özellikle Kastamonu Taşköprü Belediyesi Hayvan Bakımevi'nde çekilen, bir köpeğin nefes almakta zorlandığı ve başka bir köpeğin hareketsiz yattığı görüntüler büyük infial yarattı. Ayrıca, Elazığ Belediyesi'ne ait hayvan barınağında kötü muamele iddiaları üzerine başlatılan soruşturma dört kamu görevlisi hakkında dava açılmasına neden oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.