Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni yasama yılının ilk kavgası! İzmirli vekil Özalan meclise hızlı girdi

Yeni yasama yılının ilk kavgası! İzmirli vekil Özalan meclise hızlı girdi

TBMM Genel Kurulunda, terörle mücadeleyle ilgili yeni düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşülmesi esnasında konuşan HDP'li Ahmet Şık'la AK Partililer arasında gerginlik çıktı. Sporcu kimlikli AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın kavganın en ön saflarında yer alması dikkat çekti.Tartışma sorasında Özalan'ı partililer zor sakinleştirdi. Yeni yasama yılının ilk kavgası!

  • Ege Postası
  • 24.07.2018 - 00:14

TBMM Genel Kurulunda, bazı kanun ve KHK’larda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin görüşmelerinde partisi adına söz alan HDP Milletvekili Ahmet Şık,AK Parti iktidarının meşru olmadığını savundu.

Türkiye’de hukukun rafa kaldırıldığını ileri süren Şık’ın “İktidar olmanın yarattığı kibrinizi, yalan ve cehaletle yoğuruyorsunuz. Hakikati söyleyenlere yönelik saldırganlığınızı ise acizliğinizle besliyorsunuz. Ahlaksızlığınızı, yeterli gelmediğini…” sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi ve AK Parti grup Başkanvekili Bülent Turan kürsüde bulunan HDP’li Şık’ın üzerine yürüdü diğer AK Partili Milletvekilleri de kürsünün etrafına geldi.Çıkan tartışmada AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ı ön saflarda yer alması dikkat çekti.

HDP’li Milletvekilleri de kürsünün etrafına gelince AK Partili ve HDP’li Milletvekilleri karşılıklı itiş kakış yaşadı oturumu yöneten AK Partili Mustafa Şentop oturuma ara verdi. Arada da arbede devam etti. Diğer Milletvekillerinin araya girmesiyle kavga büyümeden önlendi. Sporcu kimlikli AK Parti Milletvekili Alpay Özalan’ın kavganın en ön saflarında yer alması dikkat çekti.

Daha sonra Şentop, TBMM İçtüzüğü’nün 161’inci maddesine göre Şık’ın Meclisten geçici çıkarılmasını milletvekillerinin oyuna sundu.

Oylama sonucu, Şık’a geçici olarak iki birleşim Meclisten çıkarılma cezası verildi. Bunun üzerine Şık, partisinden bazı milletvekilleriyle birlikte Genel Kurul salonundan ayrıldı.

Meclisten geçici olarak çıkarılma cezası alan Ahmet Şık’ın bir aylık ödenek ve yolluğunun 3’te 2’si kesilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.