Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yenişakran'dan Durak'a tepki var

Yenişakran'dan Durak'a tepki var

Aliağa İlçesine bağlı Yenişakran beldesinin Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın, İzmir'de kurulacak çöp bertaraf tesisi için yer arayışlarında, Yenişakran'ı işaret etmesine tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 14.12.2012 - 15:37
 İZMİR -Aliağa İlçesine bağlı Yenişakran beldesinin Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın, İzmir'de kurulacak çöp bertaraf tesisi için yer arayışlarında, Yenişakran'ı işaret etmesine tepki göstererek, "İzmir'in nefes aldığı, oksijen deposu bir bölgeyi, İzmir'deki bir başkanın siyasi manevralarıyla kirletmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Yorulmaz, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, "İzmir'in çöp tesisi Aliağa Yenişakran'a yapılabilir" önerisinde bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a tepki gösterdi.
Yenişakran beldesinin, doğal güzelliklere sahip bir sayfiye yeri olduğunu ve müdavimlerinin büyük çoğunluğunu da Karşıyakalılar'ın oluşturduğuna işaret eden Yorulmaz, şunları kaydetti:
"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın çöp tesisi Harmandalı'ya yapılsın önerisi karşısında 'İzmir'in iç işlerine niye karışıyorsun' diye feryat edenlerin, kendi bölgelerindeki sorunları çözmeden, çöpünü, pisliğini Yenişakran'a gönderme çabalarına anlam veremiyorum. Biz artık İzmir'in kuzeyine üniversite istiyoruz, büyük hastaneler istiyoruz. Şöyle de bir önerimiz var; kanser vakalarının yoğun görüldüğü Aliağa'da Türkiye'ye örnek olacak kanser tarama ve tedavi merkezi istiyoruz. Biz bunları düşünürken, insana bakış açımız buyken, birilerinin buradaki insanlara biçtiği önemi ve değeri kamuoyunun dikkatine sunuyoruz."
Yorulmaz, Karşıyaka'nın ulaşımdan otoparka kadar işin içinden çıkılmaz bir çok soruna sahip olduğunu da ileri sürerek, şunları söyledi:
"İlçesindeki sorunların çözümü için uğraşması gereken bir başkan, kişisel politik amaçları için bizi kullanmasın. Biz hafife alınacak bir yer değiliz. Biz bu manevralarda, politik senaryolarda asla figüran olmayız, bize gösterilen değer, bölgemiz ve vatandaşlarımız adına başrol oyuncusu olmamızdır. Sayın Durak'tan, 'bu konuda yanlış düşünüyorum' diye kamuoyuna açıklama yapmasını bekliyoruz. İzmir'in nefes aldığı oksijen deposu bir bölgeyi, İzmir'deki bir başkanın siyasi manevralarıyla kirletmesine asla müsaade etmeyeceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.