Dolar 32,5671
%0.16
Euro 35,0573
%0.24
Altın 2.451,730
%0.66
Bist-100 10.588,00
%1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeşil oyuncuların üç boyutu konuşuldu

Yeşil oyuncuların üç boyutu konuşuldu

Temiz enerjinin başkenti İzmir, WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na, ikinci kez ev sahipliği yapıyor. İlk iki gününde büyük ilgi gören WENERGY Expo’da, eş zamanlı olarak gerçekleşen kongrede İzmir Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen oturumda, enerjideki yeşil dönüşüm; destekler, finans ve hukuk yönünden değerlendirildi.

  • Ege Postası
  • 11.05.2024 - 15:45
  • Güncelleme: 11.05.2024 - 16:26

İzmir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ, BİFAŞ ve EFOR Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen WENERGY - 2. Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, sektör temsilcilerini, uluslararası alıcı ve Büyükşehir ile buluşturuyor. Fuarla birlikte düzenlenen kongrede sektörün önde gelen isimlerinden akademisyenler, iş insanı ve enerji dünyasından temsilcilerin katılımıyla yer alıyor. İzmir Ticaret Odası tarafından doldurulması ve moderatörlüğü İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri'nin yaptığı kayıtta KOSGEB İzmir Bölge Müdürü Dr. Levent Arslan, Vakıfbank Kurumsal Krediler Tahsis Yönetici Başkanı Doç. Dr. Şükrü Mete Tepegöz ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Afra Teren Gürlüler de yer aldı. Prof. Dr. Mustafa Tanyeri; Yeşilin ayrı ayrı krizleri değerlendireceklerini belirten, "Desteklerin yaygınlaştırılması konusu, İzmir Ticaret Odası'nın uzun süreli önemli gündemlerinden biri. Programlarımızda ve derlememizde dönüşüm içeren tüm kavramlar mevcut. Bunun içinde dijital ve yeşil dönüşüm de var. Türkiye'nin ve Avrupa'nın Programında bu kadar sisteme sahip olan yeşil dönüşüme kayıtsız kalmaması düşüncesinden hareket ederek KOSGEB de destek programlarını revize ederek farklı bir boyut ortaya koymaya devam ediyor" diye konuştu.

'DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMLERE KOLAY ADAPTE OLAN BİR YAPIMIZ VAR'

KOSGEB İzmir Bölge Müdürü Dr. Levent Arslan, “KOSGEB olarak şu anda konuştuğumuz bu konuların tamamı için sunduğumuz finansal sistem var. Kurum olarak esnek yapılar, kolay uyum sağlama yeteneğinden dolayı kobileri ön plana çıkarırız. Aslında içinde hedef kitlemiz gibi bizim de KOSGEB olarak değişim ve dönüşümlere kolay uyum sağlayan bir yapımız var. Yeşil dönüşümdeki tanımlamaları faaliyetlerinde bulunduklarıda, yoğunluk performanslarını içerirler, ürün ve hizmet başına tükettikleri enerjileri azaltmaları, kaynak verimlilikleri yaratmaları ve depoladıkları enerjileri yeşil enerjiye dönüştürmede ayırmanda tanımlayabiliriz" diye konuştu.

'KAPSAMLI BİR İKLİM YASASINA İHTİYACIMIZ VAR'

Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Afra Teren Gürlüler, "Yeşil mutabakat raporlarıki en temel veri ve biz de üniversiteler olarak buna dahil olmak üzere, katkı sunmak konusunda çalışıyoruz. Şu an Avrupa Yeşil Mutabakat düzenlemesinin yanı sıra mevzuat da çıktı. Hukuk, bu teknolojiler mevzuatları konusunda Bizim de kendi içimizde özet bir iklim düzenine sahip olmasına rağmen yine de bir yasa çıkıyor. Çevre kısıtlamasını geçirdiğiniz süre yeşil dönüşüme geçemiyoruz. diye konuştu.

Vakıfbank Kurumsal Krediler Tahsis Yönetici Başkanı Doç. Dr. Şükrü Mete Tepegöz de yeşil performansın finansal boyutlarına değinip, "Biz bu konuda, en çok Dünya Bankası'ndan destek alıyoruz. Ancak büyüme desteği sektörünün yeri çok önemli. Verilen kredilerin performansı ve sosyal etki analizini yapıyor ve raporlarımızın entegre olmasına dikkat ediyoruz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.