Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan İzmir'de bayram mesaisi

Yıldırım'dan İzmir'de bayram mesaisi

Başbakan Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde seçim bölgesi İzmir'i ziyaret ettiYıldırım, teşkilatın bayramlaşma töreninde konuştu. Ülke çapında terör, İzmir'e yönelikte 2019 mesajları verdi. Yıldırım İzmir'e Sultan Alparslan Köprüsü müjdesi verdi. Yıldırım'dan İzmir'de bayram mesaisi

  • Ege Postası
  • 05.07.2016 - 14:31

EGE POSTASI - Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olduktan sonra İzmir'e üçüncü kez geldi.

 Yıldırım ilk olarak Buca İlçesi'nde, geçen yıl aralık ayında, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdiği bombayı patlaması sonucu şehit olan er Necati Yenikapı'nın evini ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım için, hem havalimanında hem de yol boyunca geniş güvenlik önlemi alındı. Başbakan Yıldırım, şehit evi ziyaretini basına kapalı gerçekleştirdi. Başbakan Yıldırım, burada Diyarbakırlı olan baba Fevzi Yenikapı ve Manisalı olan anne Neriman Yenikapı'ya başsağlığı diledi, bayramlarını kutladı.

Yaklaşık yarım saat şehit evinde kalan Başbakan Binali Yıldırım, çıkışta kendisi bekleyen çocukların bayramlarını kutladı, bayram harçlığı dağıttı. Burada halkı selamladığı sırada Başbakan Binali Yıldırım'ın otobüsünün önü kesen Volkan Kayı, işsiz olduğunu söyleyip iş istedi. Bunun üzerine Başbakan Binali Yıldırım, özel kalemine, Volkan Kayı ile ilgilenmeleri için talimat verdi. Başbakan Binali Yıldırım, ziyaretten sonra partililerle bayramlaşmak üzere Kaya Termal Otel'e geçti.

Yıldırım, düzenlenen törenle İzmir Teşkilatı ile bayramlaştı. Kürsüye AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ve İl Başkanı Bülent Delican'ın konuşmasının ardından çıkan Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle;

SİZLERLE GURUR DUYUYORUM

"Ramazan Bayramı İzmir'e milletimize tüm insanlığa hayırlar getirsin. Sizlerle bayramın ilk gününde burada beni bağırından çıkaran İzmirle beraber olmaktan bahtiyarlık duyuyorum.İzmir'in vekili olarak sizlerle gurur duyuyorum.

İzmir'e yol arkadaşlarıma borcum var. Vefa borcum var. Bu borcu ödemek için buradayım. Beraber çıktık bu yola 14 Ağustos 2001'de bu yola çıkarken başımızda bir lider vardı. Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. O günleri düşünün. Türkiye iki krizle yerle bir olmuştu. AK Parti hareketi hızır gibi yetişti. 3 Kasım'da tek başına iş başına geldi. 'Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın' dedik. 3 Kasım bir milattır. 3 Kasım kalkınmanın ve adaletin Türkiye'nin geleceğinin inşaa hareketidir. Türkiye'yi 14 yılda nereden nereye getirdiğimizi sizler en iyi şekilde görüyorsunuz.78 milyon kardeşimiz bölünmüş yolları kullanırken görüyor, hastaneleri kullanırken görüyor, havayolunu halkın yolu yaptığımızı yaşayarak görüyor. 

Yıldırım konuşmasına ara verdi ve tek tek ilçeleri saydı“Gurur duyuyoruz” dedi. 

14 yıl geride kaldı. 14 yılda AK Parti'ye her seçimde daha fazla destek verdiniz. AK Parti milletin partisidir. AK Parti vatandaşına tepeden bakan değil vatandaşın içinde her zaman vatandaşla geleceğe kutlu yürüyüşe devam eden partinin adıdır.

MİLLET GEREKEN CEVABI VERDİ

Kalkınmada ülkeye çağ atlattık. Bunları yaparken de bir yandan hizmet yaptık bir yandan da vesayet odaklarıyla önümüze çıkanlarla mücadele ederek bugünlere geldik. Hatırlayın partimizi kapatmaya çalışmadılar m? Aldılar mı cevabını. Cumhurbaşkanını size seçtirmeyiz dediler. Aldılar mı cevabını. Yetmedi. Yargı darbesiyle hükümeti alaşağı etmeye kalkmadılar m? Milletimiz onlara gereken cevabı verdi. Yetmedi, Gezi Olayları, paralel çete...Onlara da bu millet cevabını verdi. Vermeye de devam edecek.

Hiç merak etmeyin engelleri aşa aşa geliyoruz. Bu sevgi oldukça 78 milyonun duası ve desteği arkamızda olduğu sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Emin adımlarla geleceğe yürüyoruz. 2023 hedefine Gazi Mustafa Kemal'in bize işraret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla yürüyoruz.

Bayramlar kardeşlik demektir. Toplumun birbiriyle kucaklaşması demektir. Sevginin arttığı ayrılıkların sona erdiği huzurun doruğa ulaştığı günlerdir. Ayrılıklar dargınlıklar sona erer. Etrafıma bakalım. İlişkilerimizde neredeyiz, nereye geldik. Dostlukları arttıracağız düşmanlıkları azaltacağız. Bu nedemek. Bunu anlayamadılar. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Büyük sorunlar var. Bu sorunların üstesinden gelebilmek için Türkiye'nin güçlü ve ayakta olması lazım. Rusya ile yaşadığımız krizi sona erdirdik. Normalleşmeye geçtik. İsrail'le olan sorunumuza da bir mutabakatla sona erdirdik. Gazze'deki kardeşlerimizin imdadına anında yetiştik. Çocuklara muhtaçlara bayram sevinci yaşattık inşallah. 

Paylaşacak çok şeyimiz var. Kavga edecek hiçbir şeyimiz yok. Bu ülke hepimize yeter. Bayram af günüdür. Barış günüdir. 

TERÖRÜ GÜNDEMDEN ÇIKARACAĞIZ

Türkiye'yi bölmeye çalışanlar var. Terörle enerjimizi tüketmeye çalışlanlar var. Asla ve asla başramayacaklar. Milletimiz rahat olsun. Türkiye'de terörü ülkenin gündeminden çıkaracağız. Şehirleri temizledik. Şimdi de kırsalı temizliyoruz. Eli kanlı canilerin sırtını sıvazlayanları da biliyoruz. Onları da takip ediyoruz. 

Yollar bölünür vatan bölünmez. Ekmek bölünür Türkiye bölünmez. 

Yolların kralı yok yolların kuralı var. 

Terörün dili yok mezhebi yok. Bunların hiçbir kutsalı yok. Masum insanları Ankara'da İstanbul'da Medine'de Brüksel'de gözlerini kırpmadan öldürdüler. Bunlar öldürme makinaları. Bunlar üst akılın kendilerine verdiği görevi yapan cani terör örgütleridir.  Bunların insanlıktan nasibi yok. PKK'sı da YPG'side uzantılarının da hesabı görülecek. Kardeşliğin arasına fitne sokanlar kalleştir.

İzmir Türkiye'nin bir özetidir. Doğu ile batının bir araya geldiği hoşgörünün merkezi bir şehirdir. İzmir bizim için bir sevdadır. İzmir İstanbul'a gittikçe yaklaşıyor. Geçen hafta Osmangazi köprüsünü açtık. 50 yıllık hayal gerçeğe döndü. Adım adım İzmir-İstanbul Otoyolu tamamlanıyor. Bunların hayallerinin bile yetişmediği eserlere laf ediyorlar. Osmangazi 50 yılda 5 sefer iptal oldu. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları geldi bu köprüyü İstanbul'a kazandırdı. Yollar yapılıyor. İzmir İstanbul arası 2 saat 50 dakikaya düşecek. İşte hizmet bu...Sadece bu proje 9 milyar dolar. Devletin bütçesinden değil. Kamu özel ortaklığıyla yapılıyor. 9 milyar dolar ne deme? 1950 yılındaki Türkiye'nin milli gelirinden daha büyük bir iş demek. Türkiye'nin gücü bu. AK Parti'nin ufku bu. AK Parti yapar. AK Parti laf üstüne laf koyan değil taş üstüne taş koyan partidir. AK Parti hizmetin kalkınmanın milletin partisidir. 

Çalışmak üretmek alın teri dökmek zorundayız. Onun için yatırımcıya her türlü desteği vereceğiz. Bu ülkede Türkiye'de iş yapmak isteyenlerin önüne turkuvaz halı sereceğiz dedik. Gereğini yapıyoruz. 

Bundan sonra hedefimiz dostlarımızın sayısını arrtırmak olacak. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz.

İZMİR 2019'DA DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRECEK Mİ'

İzmir'e İstanbul'la yarışmak yaraşır. İzmir 35, İstanbul 34... İzmir'in yeri İstanbul'un yanıdır. İzmir'in bu halinden memnun musunu? İzmir 2019'da değişimi gerçekleştirecek m? Hazır mı İzmir...Adım adım hizmetlerle bütün teşkilat mahallelerle beldelerle İzmirlilerle kucaklaşacaksınız. Eserlerimizi anlatacaksınız. İzmir rüyamızı hedefimizi onlarla paylaşacaksınız. Bu büyük şehir Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi. Cumhuriyeti kuran şehir. Fuarcılığın başkenti. Eğitimin başkaneti İzmir bu durumu hak etmiyor. Artık yeter ayağa kalk İzmir diyelim. İzmir'de inşallah yerelde de genelde de AK Parti hizmetleriyle daha fazla buluşacak. İzmir Türkiye'nin güçlenen kalkınan en önemli şehirlerinden olacaktır. Bana verdiğiniz Başbakanlık sorumluluğunu İzmir'e yakışır şekilde yapmak için ne gerekiyorsa yapacağım. Hiçbir mazeretin arkasına saklanmayacağım. Belediyeler çalışmıyor demeyeceğim. Onların yapmadığı işleri de yapacağız, İzmir'in sorunlarını teker teker sona erdireceğiz. 

Sultanalparslan Köprüsü istiyoruz diyorlar İzmir'e. İki yakayıl birleştirmek için. Canınız sağolsun, onu da yapacağız merak etmeyin. Hiç merak etmeyin İzmir'in de geleceği aydınlık, Türkiye'nin de geleceği aydınlık. Hiç endişeniz olmasın.

Bugün bayram. Muhalafete de çağrım var. Gelin bayramlaşalım. Türkiye'nin geleceği için beraber olalım.

Yıldırım konuşmasının sonunda salondaki herkesi ayağa kaldırdı ve “Beraber yürüdük biz bu yolarda beraber ıslandık yağan yağmurda bana her şey İzmir'i Türkiye'yi hatırlatıyor” dedi.

Yıldırım konuşmasının ardından salondaki partililerle tek tek tokalaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.