Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldız Ege Postası'na konuştu!

Yıldız Ege Postası'na konuştu!

Foça’da gerçekleştirecek Avrupalı Genç Sosyalistler (YES) 2013 Yaz Kampı’na katılmak için İzmir’e gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Ege Postası’na özel açıklamalarda bulundu. Kurultay sürecindeki parçalı yapı ve CHP İzmir İl Gençlik Kolu Yönetimi'nde son yaşanan istifalar için Yıldız, “14 Nisan’da CHP Gençlik Kolları için iktidar treni kalktı. Bu trene binen biner. Binmeyeni zorlayamayız” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.07.2013 - 18:41
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- 14-21 Temmuz tarihleri arasında Foça’da gerçekleştirecek Avrupalı Genç Sosyalistler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları’nda Genel Merkez İzmir’e çıkarma yaptı. Kampa katılmak için MYK üyeleriyle birlikte İzmir’e gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Ege Postası’na özel açıklamalarda bulundu.



“KAMP CHP’NİN BÜYÜK BİR BAŞARISIDIR”

Avrupalı Genç Sosyalistler (YES) 2013 Yaz Kampı’nın Türkiye için bir ilk olduğunu ifade eden Genel Başkan Yıldız, “Avrupa’nın önde gelen sosyalist siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum örgütü önderlerini ağırlayacağız.30’dan fazla ülkeden 400 genç arkadaşımız katılacak. CHP’nin Gençlik Kollarının Avrupa’daki temsiliyeti yüksek düzeyde. 2010’daki adaylıktan 2013’teki ev sahipliğine geldik. Bu kamp ‘hadi kamp yapalım’ diye yapılmıyor. 3 yıl boyunca ciddi çalıştık.Çeşitli ülkelerdeki zirvelere katıldık. İkna edici olduk. Akademik çalışmalar yaptık. 3 yıllık bir başarı öyküsü var. Bu birikimin ve enerjinin ürünü. Türkiye’de ilk defa gerçekleşiyor. Geçen sene Hırvatistan’da yapıldı. Bu yıl biz yapacağız. Türkiye’deki genç kuşağı konuşacağız. Bunu da CHP Gençlik Kolları gerçekleştirecek. Örgütlenme ve kampanya yürütme gibi eğitimlerin de verileceği kampta, Gezi Parkı direnişi başta olmak üzere, sosyalist ekonomi, Avrupa Birliği’nin geleceği, genç işsizliği gibi konu başlıkları tartışılarak çözüm önerileri toplanacak.Bu kamp CHP Gençlik Kolları’nın büyük bir başarısıdır” dedi.

“GENÇLER ALANDA CEVAP VERDİ”

Gezi Parkı sürecini ve gençlik hareketlerini değerlendiren Yıldız, “Siyasete yeni bir dinamik geldi.Gezi Parkı iktidarın basite indirgemek istediği gibi ‘2 ağaçlık bir mücadele’ değildi. Gezi Parkı 11 yıllık iktidara karşı birikmiş bir öfkeydi. 11 yıllık iktidarda AKP’nin taş üstüne taş koymadığı, hizmet sunmadığı en büyük alan ve bana göre en zayıf halkası gençlik siyasetidir. Gençliğe derslik sağlamak, laptop vermek, yurt sağlamak değil…. Bu şartlar iyi… Ancak genç bir arkadaşın hayata tutulma koşulu geleceğine bakabilme koşulu için yeterli değil. AKP’nin bakanları ve yerel yöneticileri bir belediyeci mantığıyla gençliğe yaklaşmamalı. .Başbakan’ın yaptığı ‘gençlere bir ahlak dayatmasıdır’ Gençlerde buna bir cevap vermiştir. Başbakan nasıl bir ahlaka sahip olacağımıza,kaç çocuk doğrulacağına karışmaktadır. Bu ülkenin gençleri de özgürlük diye yollara çıktı. Şiddete başvurmadan hakkını kullanarak gösteri ve yürüyüşler gerçekleştirdi. Türkiye’nin alışık olmadığı farklı bir üslupla farklı bir tarzla kendi protestosunu ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

“DİRENCİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU CHP GENÇLİĞİYDİ”

CHP Gençlik Kolları’nın alanlarda TGB’nin gerisinde kaldığına yönelik eleştirileri kabul etmeyen Yıldız, “ Çok aktif bir CHP Gençlik Kolları vardı alanda…. Bizle aynı kaygıları taşıyan bütün STK’ları toplumsal muhalefet yapıları, komisyonları, meslek odaları, öğrenci birlikleri ile iç içe mücadele ve kavga verdik.Gençlik muhalefetinin öncülüğünü CHP Gençlik Kolları yapar. CHP Gençlik Kolları 50 yıllık bir geçmişe sahip. Kendi gençlik örgütünden Genel Başkan, milletvekilleri çıkartan köklü bir yapıdır. Kurultayla başlayan süreçte ilk sahaya çıkışımız 1 Mayıs…Beşiktaş Meydanı’ndaydık. 1 Mayıs’ın ruhuna yakışır bir şekilde alandaydık. 1 Mayıs’ta direnen hareketli bir yapı vardı.Bu direncin büyük çoğunluğu CHP Gençlik Kollarıydı. Başbakan’ın ‘marjinal guruplara darbe uyguladık’ dediği grupların birincisi ve en başındaki CHP Gençlik Kollarıydı...Bize Emniyet Müdürleri, ‘ Size müsaade edebiliriz. CHP’li gençlersiniz. Kortejinizi oluşturun Taksim’e çıkın’ dediler. Biz bu teklifi değerlendirdikten sonra’ diğer grupların genç arkadaşlarında bizle Taksim’e çıkmadığı sürece burada kalıyoruz. Orantısız güce maruz kalmayı göze alıyoruz’ dedik. Bu siyasi bir tavırdır. 19 Mayıs’ta Tandoğan’da 25 bin genç vardı. CHP Gençlik Kolları adına iyi bir sınavdı” diye konuştu.



“İLÇELERİ KATEGORİLERE AYIRDIK”

CHP Gençlik Kolları’nın yerel seçim sürecindeki stratejileri hakkında bilgiler veren Yıldız şöyle devam etti, “ Yerel seçimlerde ilk defa oy kullanacak yeni seçmen ve daha önce oy kullanmış genç seçmenler diye 2 kategori üzerinde bir çalışmamız var. 953 ilçede ilk defa oy kullanacak seçmenin tahlili analizi kapı numarası telefon numarası saptandı. Onun dışında daha önce oy atmış gençlerinde istatistikleri biz de mevcut. İlçe belediye başkanlıklarını rahat kazandığımız yerler zorlandığımız yerler rahat kazanıyorduk biraz daha desteğe ihtiyacımız var dediğimiz ilçeler oldu. Biz de bu çerçevede dinamik, çok dinamik, az dinamik, çok rahat ve zor diye kategorilere ayırdık. Bilgileri yan yana getirerek hedef ilçe sayımız olacak.Hangi ilçeye ne kadar ağırlık vereceğiz nasıl bir metodla çalışacağımızı tespit edeceğiz. 15 gün süre içersinde de bu çalışmalar bittiğinde sahada bu eksende yer alacağız”

“iKTİDAR TRENİNE BİNEN BİNER”


Kurultay süreci ve sonrasındaki parçalı yapı ile 
CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda 9 il yöneticisinin istifasını değerlendiren Yıldız, “ Bizim için 14 Nisan’dan öncesi ayrı sonrası ayrı... 14 Nisan’da CHP Gençlik Kolları için iktidar treni kalktı. Bu trene binen biner. Binmeyeni zorlayamayız. CHP Gençlik Kolları şuan 50’nin üzerinde il ziyareti yaptı buralarda çalışma gerçekleştir. Türkiye’nin 3 ay içersinde yarısından fazlasını gezmiş durumdayız. 953 ilçe örgütlenmesini de sağlam temellerde oluşturacağız.İzmir’deki bu istifaları muhalifler olarak algılamamak lazım. Sosyal demokrat partilerde görüş ayrılıkları olur. Bu görüş ayrılıkları siyasi düşüncelerin ayrışması noktasında olduğu yerde kabul edilebilir. Farklı noktalarda ben etmem. İzmir’de il gençlik kollarımız büyük bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sayıdan ziyade inanmışlık önemlidir. 5 kişiyle de seçimi kazanırsınız İzmir’de 5 bin kişiyle de kaybedebilirsiniz. İnanmış yürekler çıtayı yükseltir. Büyük bir katılımla seçim startı verdi il gençlik kolu…Hem genç yoldaş sayısını arttıracaklar hem de inanmışlıklarını organizasyon yeteneklerini arttıracaklar. Bunu çok rahat yapabilirler. Süreçten kadrodan dolayı kendilerini dinlendirmek isteyenler olabilir. Saygıyla karşılıyorum.İstifa edenler oldu. Bir kısmı yedek bir kısmının üyelikleri düşmüş…İzmir çalışmasına temposuna devam edecek. Yönetim kurulundan istifa eden arkadaşlarımız bundan sonra yapının içinde kalmaya tabiî ki devam edecekler. Parti üyesi olarak çalışmalara katkı koyacaklar” dedi.

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU’NA DOSYA


CHP Gençlik Kolu Genel Başkanı Yıldız, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na önemli bir dosya verdiklerini belirtti, “ Gençlik Kolları MYK’daki arkadaşlarımız bir fark ortaya çıkardı. Genel Başkanımıza bir dosya hazırladık. CHP’nin genç kuşağı kucaklaması, gençlere daha fazla sarılması ve gençleri çalışmalara dahil etmesi yer alıyor dosyada. Genel Başkanımız Türkiye’de siyasi mekanizmalarda gençlerin çok fazla yer almasını istiyor. Bu konuda çaba ve özen gösteren bir lider. Genel Başkanımız dosyayı kabul etti. Bu bir ilktir CHP ve siyasi partiler tarihinde…” ifadelerini kullandı.

5 BİN KİŞİLİK ORGANİZASYON

Yıldız, Temmuz sonunda İstanbul’da 5 bin kişilik büyük bir organizasyon yapacaklarını söylerken, Gezi Parkı sürecinin tüm dinamikleriyle konuşulacağı, kadın ve genç hareketlerine yer verileceği bir panel olacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.