Dolar 34,2535
%0.04
Euro 37,5985
%-0.09
Altın 2.911,620
%-0.34
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yöresel kültürler Tuzla’da buluşuyor

Yöresel kültürler Tuzla’da buluşuyor

Tuzla Belediyesi, 23 dernek ile Hemşehri Dernekleri Festivali’ni tertip ediyor. 24 Mayıs’ta başlayan ‘Yöresel Kültürler Buluşuyor’ sloganlı festival, 9 Haziran’da sona erecek. Tuzla sahilde yapılan festivalde 23 hemşehri derneği, kendilerine...

  • Ege Postası
  • 29.05.2013 - 13:04
Tuzla Belediyesi, 23 dernek ile Hemşehri Dernekleri Festivali’ni tertip ediyor. 24 Mayıs’ta başlayan ‘Yöresel Kültürler Buluşuyor’ sloganlı festival, 9 Haziran’da sona erecek.

Tuzla sahilde yapılan festivalde 23 hemşehri derneği, kendilerine tahsis edilen alanda stand açıp kültürel öğelerini, yörelerinde yetiştirilen ürünleri, kıyafet ve aksesuar tanıtıyor. Dernekler, belirlenen gecelerde yöre sanatçılarının katılımıyla konser organize ediyor. Yöresel kültürleri buluşturan Hemşehri Dernekleri Festivali’nde kültürel kaynaşmayı mümkün kılan etkinliklere de yer veriliyor. Dernekler, halat çekme, bilek güreşi, satranç, dama, rodeo yarışı, dart ve basket yarışmaları ile oyunlarında yarışıyor.

23 DERNEK, 23 KÜLTÜRÜ TANITIYOR

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Medaim Yanık, festival alanında bulunan standları dolaştı. Kaymakam Heybet ve Başkan Yazıcı, stantlarda dernek başkanları ve yöneticileri ile bir süre sohbet etti. Derneklerin kültürel mirası gelecek kuşaklar aktarmada oynadığı rolün önemine değinen Yazıcı, “Burada Trakya’dan Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya, memleketimizin her köşesinden bir güzelliğe şahit oluyoruz. 23 derneğimiz, 23 ayrı kültürü tanıtıyor. Ayrı sosyal ortamlarda ayrı kültürlere şahit olabiliyoruz ama tamamını bir arada görme imkanı bu festivalde yakalıyoruz. Bu festivali hem kültürlerin birbirini tanıması ve anlaması hem de gelecek kuşaklara aktarılması adına değerli ve anlamlı buluyorum. Medeniyet değerleri üzerine inşa edilen sağlam temelimiz, kültürümüzün yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıyla dimdik ayakta kalacaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.