Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yorgancılar: 'Kırmızı kurdeleli paketle bugünlere gelmedim'

Yorgancılar: "Kırmızı kurdeleli paketle bugünlere gelmedim"

(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar öğrencilere "Çocukluğumda ve gençliğimde hep çalıştım. Spor ayakkabı alabilmek için Atatürk Stadyumu’nun inşaatında işçi oldum. Harçlığımı çıkarmak için Kemeraltı Çarşısı’nda bardak sattım. Kırmızı kurdeleli paketle bugünlere gelmedim, zorlukları aşmayı, kazanmayı öğrendim" mesajı verdi

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 12:10
İZMİR- Gediz Üniversitesi 2. Kariyer Günleri Başladı. Öğrencilerin oluşturduğu Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğin açılışına, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar katıldı. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi olan Yorgancılar, Gediz’in kısa sürede başarı üstüne başarıya imza attığını söyledi. Üç yılda 52 ülkeden öğrencileri lisans eğitimi için Seyrek’teki modern kampüste buluşturmanın önemine işaret ederek, “Gediz Üniversitesi, eğitimde ihracatı gerçekleştiren bir kurum haline geldi ve bu yönde örnek oldu. İzmir’de dört yıl öğrenim görecek misafir gençler, dilimizi ve kültürümüzü de tanıyacak, bizden biri gibi olacak. Ülkelerine döndüklerinde İzmir’in, Türkiye’nin gönüllü elçiliğini yapacaklar. Gediz Üniversitesi’nin, iş dünyamızdan isimlerin de yer aldığı kurucularını kutluyorum. Daha çok ülkeden, daha çok yabancı öğrenci görmek istiyoruz.” dedi.

İNŞAAT İŞÇİLİĞİ YAPTIM, BARDAK SATTIM

Ünlü sanayici Yorgancılar, aralarında çok sayıda yabancının da bulunduğu Gedizli öğrencilere başarı tiyoları da verdi: “Gelecekte çok üreten, çok satan ve ortaklık kültürüne sahip kurumlar ve kişiler başarılı olabilecek. Gençlikten istekli ve azimli olmalarını, yorulmak bilmeden çalışmalarını istiyorum. Başarmanın ne şartı var ne de yaşı, yeter ki hayal edin ve başarmak isteyin, gerisi gelir. Çocukluğumda ve gençliğimde hep çalıştım. Spor ayakkabı alabilmek için Atatürk Stadyumu’nun inşaatında işçi oldum. Harçlığımı çıkarmak için Kemeraltı Çarşısı’nda bardak sattım. Kırmızı kurdeleli paketle bugünlere gelmedim, zorlukları aşmayı, kazanmayı öğrendim. Sizler de öğrenci sıralarındayken çalışın. Ne kadar hayatın içinde olursanız, o kadar başarırsınız.”

HEDEFİMİZ 100 ÜLKE, BİN YABANCI ÖĞRENCİ
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de EBSO Başkanı Yorgancılar’a teşekkür ederek, her yıl daha çok ülkeden yabancı öğrencinin geleceğini söyledi: “Hedefimiz, 100 ülke ve bin yabancı öğrenci. Buna ulaşmak için yurtdışında yoğun tanıtım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Güney Amerika’dan da öğrenci çekebilmek için geçen ay iki hafta Brezilya, Arjantin, Şili ve Paraguay’da temaslarda bulunduk. Diğer arkadaşlarımız da ülke ülke geziyor, hem üniversitemizi hem İzmirimiz'i hem de ülkemizi tanıtıyor. Dünyayı Gediz’de buluşturma amacıyla çıktığımız yolda, yorulmak bilmeden ilerliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.