Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yozgat'ta arılar ilkbahar bakımı yapılarak yaylıma çıkarıldı

Yozgat'ta arılar ilkbahar bakımı yapılarak yaylıma çıkarıldı

Türkiye’de coğrafi konumu ve bitki florasıyla arıcılığa en uygun illerin başında gelen Yozgat’ta arıcılar, bahar bakımı yaparak arılarını doğaya yaylıma çıkardı. İl genelinde arıcılığa ilgi her yıl artarken başka illerden gelen...

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 11:05
Türkiye’de coğrafi konumu ve bitki florasıyla arıcılığa en uygun illerin başında gelen Yozgat’ta arıcılar, bahar bakımı yaparak arılarını doğaya yaylıma çıkardı. İl genelinde arıcılığa ilgi her yıl artarken başka illerden gelen gezginci arıcılar da Yozgat’ı tercih ediyor.

Yozgat Arıcılar Birliği Başkanı Hasan Ali Karaca’yı merada ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaettin Özdemir, çalışmaları hakkında bilgi aldı. İlde arıcılığın gelişmesine yönelik geçen yıldan bu yana yoğun bir çalışma içine girdiklerini kaydeden Özdemir, "Ekiplerimiz, Yozgat genelinde arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımızı bilgilendirdi. Kalite ve verim elde edilmesi için ne gibi çalışmalar yapılması gerektiği, arıların bakımı, beslenmesi ve hastalığı konusunda ilçelerimizde, köylerimizde ve beldelerimizde bilgilendirme toplantıları düzenledik. Ayrıca geçen yıl bal üretiminin değerlendirilmesi ve pazar oluşturulması konusunda başlattığımız çalışmamız devam ediyor. İnşallah Yozgat, balda marka haline gelecek." dedi.

Birlik Başkanı Karaca ise, "Bu yıl kış ilimizde ılıman geçtiğinden arılar için oldukça faydalı oldu. Baharın gelmesiyle biz de arılarımızın bakımlarını yaptık ve doğaya saldık. Bu yılın bizim için bol verimli geçeceğine inanıyorum, çünkü geçen yıl kışın sert, yazın ise kurak olmasından dolayı bal üretiminde yüzde 40 kaybımız oldu." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.