Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6270
%-0.01
Altın 2.919,060
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksekova’da cenazede gerginlik

Yüksekova’da cenazede gerginlik

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 7 Aralık’ta çıkan olayların ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Bemal T., Yüksekova ilçesinde toprağa verildi.

  • Ege Postası
  • 12.12.2013 - 18:10
HAKKARİ- Yüksekova'da polisle çıkan çatışmada vurularak hayatını kaybeden Mehmet Reşit ve Veysel İşbilir'in cenaze törenlerinde olaylar çıktı

Yüksekova'da önceki günkü olaylarda vurularak hayatını kaybeden Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in cenazelerinin ilçe merkezine getirilişi sırasında olaylar çıktı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu bir konvoyla getirilen cenazeler, BDP'liler tarafından ilçe girişinde karşılandı.

BDP yöneticileri müdahale etti

Cenazelerin karşılanması sırasında bölgede önlem alan polisler ile toplanan grup arasında gerginlik yaşandı. Polisin müdahalesi sonrasında BDP'li yöneticilerin devreye girmesi ile yaşanan gerilim yatıştırıldı. Cenaze aracının yoluna devam etmesi üzerine olaylar sona erdi. Kepenklerin kapalı olduğu Van'ın Başkale İlçesi'ne gelen cenazeler, aralarında Başkale BDP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, Başkale Belediye Başkanı Eylem Açıkalın'ın da bulunduğu kalabalık tarafından karşılandı. Başkale belediyesi önünde sloganlar atarak bekleyen grup cenaze konvoyunun ilçeye girmesi ile birlikte Van-Hakkari yolunu trafiğe kapattı. Öcalan, posterlerini taşıyan kalabalık, sloganlar eşliğinde belediye önünden ilçe çıkışına kadar yürüyerek cenazeye eşlik etti.

Öte yandan hayatını kaybeden Mehmet Reşit İşbilir'in Yüksekova Sanayi Sitesi'nde demir doğrama atölyesinde çalıştığı belirtildi. İşbilir'in iş arkadaşı Mehmet Aksın, "Reşit, Yüksekova'da işyerleri olan, tanınan bilinen biri. Yüsekova Emniyet Müdürlüğü'nün dış kapısını yapan bir esnaftır" dedi. Veysel İşbilir'in ise oto tamircisi olduğunu söyleyen Aksın, Veysel İşbilir'in müşterisi olduğunu belirterek, basında çıkan haberlere tepki gösterdi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 2 kişinin öldüğü olayları hükümetin açığa çıkarmasını isteyerek, "İki yurttaşımızın öldürülmesine sebep olan provokatif olay, aynı zamanda çözüm sürecini de arkadan hançerleyenler olarak görüyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.