Yürek burkan madenci konuştu: 'Hayat çok zor'
Parası olmadığı için Soma davasından çekilen işçi Cüneyt Suay’ın hikayesi dün okuyanların yüreklerini burktu. Sunay’ın İzmir Kınık’a bağlı Aziziye Köyü’ndeki evi aslında faciadan sonraki durumunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Evini ısıtmakta zorlandığını madencilik hayatının bitiminden sonra haftalık pazara bile çıkamadığını söyleyen bir çocuk babası Suay, “Cebimde para olmadığı için pazara gidemiyorum. İki yıldır işsizim. Yaşam çok zor" diye konuştu.
- Ege Postası
- 18.12.2015 - 17:34
"SOMA DAVASINDA İFADE VEREN MADENCİ: ÖDÜNÇ PARAYLA DURUŞMAYA GELDİM ŞİKAYETTEN VAZGEÇİYORUM" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
‘ÖDÜNÇ PARA ALIP DURUŞMAYA GELDİM’
İzmir’in Kınık İlçesi’ne bağlı Aziziye Köyü’nde oturan maden işçisi Cüneyt Suay, 301 madencinin öldüğü davanın dünkü duruşmasında mağdur olarak ifade verdi. Facianın olduğu sırada bant görevlisi olarak çalışan ve dumandan etkilinen Cüneyt Suay ifadesinde, "İki yıldır işsizim. İki çocuğuma bakıyorum. Ödünç para alıp buraya, duruşmaya geldim. O yüzden şikayetçi olmaktan vazgeçiyorum" sözleriyle tanındı. Ortaokul 1’inci sınıfa giden 11 yaşındaki Rıza Suay ve ilkokul 2’inci sınıfa giden 8 yaşındaki Irmak Suay adında iki çocuğu bulunan eski madenci Cüneyt Suay, yaşadığı köyde DHA’ya konuştu.
‘YAŞAM ÇOK ZOR’
Zor zamanlar yaşadıklarını söyleyen Cüneyt Suay, içinde bulunduğu durumu şöyle anlattı: "Eşim Hatice Suay (35) ve iki çocuğumla birlikte yaşıyorum. İki yıldır gündelik işler ve tütün tarlamdan kazandığım gelirle geçinmeye çalışıyorum. Çalışırken kredi çekmiştim. İşsiz kalınca bu borcu da ödeyemedim. Şu an evimi, madenci arkadaşlarımdan aldığım artık ve kalitesiz kömürlerle ısıtmaya çalışıyorum. Bugün Cuma. Kınık’ta pazar var. Evin ihtiyaçlarını ve çocuklarıma meyve almak için pazara gitmem lazım. Fakat cebimde para olmadığı için pazara gidemiyorum. Dün Akhisar’da mahkemede anlattıklarım doğrudur. İki yıldır işsizim. Diğer maden ocaklarına iş için başvurdum. Fakat işe alınmadım. Eskiden tütün ekimi yaparak geçimimizi sağlıyorduk. Fakat artık sadece tütün ekimi yaparak aile geçindirmek mümkün değil. Maden faciası olunca ifademi vermiştim. Akhisar’dan mahkemeye çağrılınca, arkadaşlarımdan borç para alarak gitmek zorunda kaldım. İki yıldır eşimle beraber domates, pamuk, zeytin tarlalarında tarım işçiliği yaparak geçinmeye çalışıyorum. Mahkemenin nasıl sonuçlanacağını bilmiyorum. Yaşam çok zor." (DHA)
Yorum Yazın