Dolar 34,1564
%0.06
Euro 38,1693
%-0.2
Altın 2.909,990
%-0.8
Bist-100 9.771,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yurt için sağlık merkezi yıkılacak!

Yurt için sağlık merkezi yıkılacak!

Konak’ta Kahramanlar Aile Sağlığı Merkezi’nde başlayan kriz bu sefer de Kültür Aile Sağlığı Merkezi’ne sıçradı. Yaklaşık 30 bin vatandaşın faydalandığı ve Alsancak Liman ile Konak Meydanı arasındaki bölgedeki halka hizmet veren sağlık merkezinin Atatürk Lisesi arkasında yaptırılacak yurt binası için yıkılması gündeme geldi. İKİNCİ “SAĞLIK” KRİZİ

  • Ege Postası
  • 13.02.2015 - 15:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in bitmek bilmeyen sağlık çilesi kentin göbeğinde bir kez daha kendisini gösterdi. Geçtiğimiz aylarda hizmet binası için kapatılması gündeme gelen Kahramanlar’da yer alan aile sağlığı merkezinin ardından Alsancak Kültür Aile Sağlı Merkezi de benzer kaderle karşı karşıya kaldı.
 
 
İZMİR VALİLİĞİ “BİNAYI BOŞALTIN” YAZISI GÖNDERDİ
Bölgedeki iş alanlarının yoğunluğu ve Alsancak Mahallesi ile Kültür Mahallesi’nin getirdiği nüfus yükü ile birlikte toplamda 30 bini aşkın vatandaşa hizmet veren Kültür Aile Sağlığı Merkezi kapatılmanın eşiğine geldi. Mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait alanda 2007 yılından bu yana kiracı olarak hizmet veren sağlık merkezi, İzmir Valiliği’nden gelen “Binayı boşaltın” yazısı sonrasında adeta şoka uğradı. 2017 yılının Mart ayına kadar kira sözleşmesi bulunan ancak bir ay içerisinde binayı terk etmesi istenen sağlık müdürlüğünün kapatılması gündeme gelirken, yaşanan bu durum bölgedeki halkın mağduriyetini de gündeme getirdi.
 
YURT İÇİN SAĞLIK MERKEZİ KAPATILACAK
Faaliyet gösterdiği bölgede yıllardır birinci basamak sağlık hizmeti veren ve bölgedeki tek sağlık alanı olan aile hekimliğinin kapatılması ile 200 metrekarelik alanda hizmet veren tesisin yerine yeni kız öğrenci yurdu inşa edilmesi planlanıyor. Atatürk Lisesi’nin arka kısmında faaliyet gösteren, Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı ve hayırsever İsmail Akçura tarafından yaptırılan erkek öğrenci yurdu binasının devamı niteliğinde olacak ve yine aynı işlevi görecek 3 katlı ve yaklaşık 200 öğrencinin faydalanacağı yurt için 5 hekimle 30 bin kişiye hizmet veren sağlık üssü kapatılacak.
 
100 KİŞİLİK YURT İÇİN 30 BİN KİŞİ MAĞDUR OLACAK
Hastalara evde bakım hizmeti götüren, ayakta tedavi imkanı sağlayan ve aile sağlığı hizmetlerinin tamamını yerine getiren söz konusu alanın kapatılması ile birlikte bölgede kamu eliyle yürütülen sağlık hizmetleri de kesintiye uğrayacak. Daha önce aynı binanın yanında faaliyet gösteren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne bağlı semt polikliniğinin kapatılması ile mağdur olan bölge halkı ise 6 aydır gündemde olan krize karşı harekete geçerken, merkezin kapatılmaması için binlerce imza topladı.
 
HALK İSYANDA, YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM İSTEDİLER
Yaşanacak olası krize karşı merkeze henüz alternatif alan ya da resmi kurumlara ait herhangi bir yer bulunamazken, geçici  bir çözüm ise henüz üretilemedi. Kaderine terk edilen aile hekimliği merkezinin geçici olarak bir başka özel ya da kamu binasına taşınmasını ya da yaptırılacak yeni öğrenci pansiyonu  binasının alt katının aile hekimliği merkezi olarak tahsis edilmesini bekleyen halk taleplerine henüz yanıt alamazken, çaresizliğe terk edildiklerini belirterek duruma isyan etti. Sağlık hizmetlerine erişme haklarının ellerinden alındığını belirten mahalle sakinleri, çoğunlukla yaşlı nüfusun yaşadığı bölgede sağlık anlamında büyük bir darbe yiyeceklerini söyleyerek duruma acilen çözüm getirilmesini istedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.