Dolar 34,1094
%0.27
Euro 38,1009
%0.12
Altın 2.866,970
%1.33
Bist-100 9.950,00
%-0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zeytinlik yangını söndürüldü; orman işçisi son yolculuğuna uğurlandı

Zeytinlik yangını söndürüldü; orman işçisi son yolculuğuna uğurlandı

İzmir'in Bayındır ilçesindeki zeytinlikte çıkan yangın söndürülüp dönerken trafik kazası sırasında kaybedilen evli ve 2 çocuk babası Serkan Topkaya (45) için tören düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 16.06.2024 - 20:34
  • Güncelleme: 17.06.2024 - 01:08

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli Serkan Topkaya'nın, Denizli'de önceki gün çıkan orman yangınına müdahale için İzmir'den bölgeye destek ekibi olarak gönderildiği öğrenildi. Denizli'deki yangın söndürüldüğünde görevli olduğu İzmir'e dönen Topkaya'nın bu kez Bayındır'da etkili olan zeytinlik yangınına sevk edildiği belirtildi. Çevrede çalışkanlığıyla bilenen Serkan Topkaya'nın 16 yıldır orman işçisi olarak büyük çaba gösterdiği kaydedildi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Topkaya için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün Karşıyaka'daki töreni düzenlendi. Törene Serkan Topkaya'nın eşi Fatma Topkaya, çocukları Abdulsamet Topkaya ve Esmanur Topkaya, babası Resul Topkaya ve annesi Fadime Topkaya ile ağabeyleri Metin Topkaya, Osman Topkaya ve Güven Topkaya'nın yanı sıra İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Orman Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, İzmir Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ve katılımcılar katıldı.

'MAZERET ÜRETMEDİ'

Törende konuşan Vali Elban, "Orman teşkilatımızın mensupları, günler orman yangınıyla mücadele verdi. Dinlenmeden, evini, ocağını görmeden yangınla mücadele eden bir kahraman şhidimizi, ebediyete uğurlayacağız. Vatan görevi için kendisine diğer illerden ihtiyaç var dendiğinde, geldiği yere koştu. Sonra döndü. Yolda, Bayındır'daki orman yangını söylenince 'yorgunum', 'dinlenmedim' 'niye gidiyor' gibi mazeretler üretebildi.Doğrudan, yeni kalkmış, dinlenmiş ve göreve hazır olarak beklediği gibi yangının üzerine gitti. Ben bu şerefli mertebeye ulaşan, fedakarca çalışan arkadaşımız Serkan Topkaya'ya, Rabbimden rahmet diliyorum.

'AİLESİ, BİZE EMANET'

Orman Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın başsağlığını zayıflattığını ileterek, "Teşkilat başımız sağ olsun. Ailesine sabır ve baş sağlığına kavuşuyorum. Serkan Topkaya şhidimizdir. Ailemizin çok değerli beyniydi. Ebedi istirahate uğurluyoruz. Orman Genel Müdürü olarak Onun ailesinin yanındayız. Ailesi, bize emanet. Her türlü ihtiyaçlarında yanında olacağınızı ifade etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

KEMALPAŞA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Konuşmaların ardından Topkaya için dualar okundu. Ardından Vali Elban, Serkan Topkaya'nın oğlu Abdulsamet Topkaya'ya Türk bayrağını teslim etti. Ardından Topkaya'nın naaşı, cenaze aracına kondu. Törenin ardından Topkaya'nın cenazesi, Kemalpaşa Rabia Hatun Camisi'ne götürüldü. Topkaya, ikindi namazının ardından Kemalpaşa Cennet Bahçesi Mezarlığı'nda ödüllendirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.