Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zihinsel engelli gencin kesilen bakım maaşı bir yıl sonra bağlandı

Zihinsel engelli gencin kesilen bakım maaşı bir yıl sonra bağlandı

Sakarya’da adreste bulunmadığı gerekçesiyle zihinsel engelli gencin kesilen bakım maaşı bir yıl sonra yeniden bağlandı.Adapazarı ilçesi Evrenköy Mahallesi’nde oturan Nihat Topkara (57), 17 yaşındaki Aziz’in yüzde 70; 18 yaşındaki diğer...

  • Ege Postası
  • 29.09.2013 - 14:06
Sakarya’da adreste bulunmadığı gerekçesiyle zihinsel engelli gencin kesilen bakım maaşı bir yıl sonra yeniden bağlandı.

Adapazarı ilçesi Evrenköy Mahallesi’nde oturan Nihat Topkara (57), 17 yaşındaki Aziz’in yüzde 70; 18 yaşındaki diğer oğlu Emre’nin ise yüzde 37 oranında zihinsel engelli olduğunu söyledi. Yaklaşık bir yıl önce kendilerine hiçbir şey söylenmeden Aziz’in yaklaşık 600 liralık bakım maaşının kesildiğini ifade eden Topkara, konunun basında yer almasından sonra Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden görevliler geldiğini, evde inceleme yaptıklarını dile getirdi. İnceleme sonucunda Aziz’in bakım maaşının yeniden bağlandığını ifade eden baba Topkara, “Daha önce barakada yaşıyorduk. Şimdi oturduğumuz ev rahmetli babamdan kaldı ve harabe halindeydi. Sakarya Valiliği ve Sakarya Kaymakamlığı onardı. Sonra buraya geçtik. Adres bildirimi yapmıştım. Ancak oğlumun bakım maaşı kesilmişti." dedi.

ÇOCUKLARINA HEM ANNELİK HEM BABALIK YAPIYOR

Çocukları daha küçükken 9 yıl önce eşini beyin kanamasından kaybettiğini ifade eden Topkara, çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptığını dile getirdi. Yakınları ve çevresinin telkinlerine rağmen çocuklarını bakım merkezine vermeyi düşünmediğini vurgulayan Topkara, “Ölene kadar onlara ben bakacağım. Çocuklarımı kimseye vermem. Onlara baktığım için çalışmakta zorlanıyorum. Bakım maaşının kesilmesiyle iyice zor durumda kalmıştım. Ama ne olursa olsun çocuklarımı kimseye vermem. Ben bakarım." diye konuştu.

4 AYDIR EVLERİNE ELEKTRİK BAĞLATAMADILAR

Evde 4 aydır elektrik olmadığını, çocuklarıyla birlikte karanlıkta yaşamaya devam ettiklerini anlatan baba Topkara, “Babam ölünce şimdi oturduğumuz bu eve geçtik. Babam vefat edince evdeki elektrik sayacını kardeşim marketine taktırmış. O da iflas edince borcunu ödeyemedi. Babamız da ölünce biz mirasçılarına 14 bin lira elektrik borcu çıktı. Babamızın mirasçısı olduğumuz için elektrik şirketi kalan borcu ödemeden bana yeni elektrik aboneliği vermiyor. Bu borcu da ödememiz mümkün değil. Epey bir süre komşudan çektiğimiz elektrikle idare ettik. 4 aydır da karanlıkta yaşıyoruz. Tüm çabalarımıza rağmen elektriği bağlatamadık. Benim ya da çocuklarımın adına yeni bir abone açılmasını istiyoruz. Biz borcumuzu öderiz. Elektriksiz çok zorlanıyoruz. Çocuklar gece korkuyor.” şeklinde konuştu.

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ ise eski borcu bulunan kişilere ve varislerine abone tahsisi yapılmadığını bildirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.