Dolar 34,2436
%0.06
Euro 37,6121
%0.36
Altın 2.871,420
%0.06
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zipline, Rize’de büyük ilgi görüyor

Zipline, Rize’de büyük ilgi görüyor

Türkiye'de yeni yeni yapılmaya başlanan Zipline ''ip aktivitesi'' Rize'de turistlerin ilgisini çekiyor. Rize'nin Ardeşen ilçesi Fırtına Vadisi üzerine kurulan teleferik ile ziyaretçilere ''Zipline'' yaptırılıyor. Fırtına Vadisi üzerinde...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 14:07
Türkiye'de yeni yeni yapılmaya başlanan Zipline ''ip aktivitesi'' Rize'de turistlerin ilgisini çekiyor.

Rize'nin Ardeşen ilçesi Fırtına Vadisi üzerine kurulan teleferik ile ziyaretçilere ''Zipline'' yaptırılıyor. Fırtına Vadisi üzerinde yerden yaklaşık 15 metre yükseklikte ve 70 metre uzunluğunda ağaçtan ağaca bağlanan çelik halatlarla turistler ip aktivitesi yapıyor. Güvenlik kemeri ile bağlanan aktivistler çelik halatlara takılarak vadinin karşı yakasına halatlarla geçiyor. Aktivist aynı yolu izleyerek başladığı yere dönüyor.

Tur Organizatörü Muhittin Yarıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, zipline'nin Yeni Zelanda ve bir çok ülkede büyük ilgi gördüğünü Türkiye'de ise yeni yeni yapılmaya başlandığını belirtti. Aktiviteyi Avrupa Standartlarında güvenlik önlemleri ile yaptırdıklarını ifade eden Yarıcı, ''Yerden yaklaşık 15 metre yüksekte ve 70 metre uzunluğunda keyifli bir spor. Turistler büyük ilgi gösteriyor. Fırtına Vadisini havada izleme şansı buluyorlar.'' dedi.

Turistler ise ilk kez yaptıkları zipline aktivitesi ile havada büyük heyecan yaşadıklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.