Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zirve Üniversitesi arabuluculuk eğitimi verecek

Zirve Üniversitesi arabuluculuk eğitimi verecek

Zirve Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ZÜSEM) Adalet Bakanlığı tarafından arabuluculuk eğitimi vermekle yetkilendirildi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Kütükçü, ZÜSEM'in Adalet Bakanlığı’ndan aldığı...

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 13:28
Zirve Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ZÜSEM) Adalet Bakanlığı tarafından arabuluculuk eğitimi vermekle yetkilendirildi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Kütükçü, ZÜSEM'in Adalet Bakanlığı’ndan aldığı yetkiyle Türkiye'de arabuluculuk eğitimi veren kurumlardan biri olduğunu ifade etti.

        Kurumların arabuluculuk eğitimini verebilmesi için izin almasının zorunlu olduğunu belirten Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Kütükçü, Zirve Üniversitesi’nin izin başvurusunun Adalet Bakanlığı tarafından kabul edildiğini ve 3 yıl süreyle arabuluculuk eğitimi verme izni aldıklarını açıkladı.

        ZÜSEM tarafından verilecek arabuluculuk eğitimi dersleri hafta sonu 48 saat teori ve 12 saat uygulamalı olmak üzere planlandı. Arabuluculuğun hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemi olduğunu açıklayan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Kütükçü, bu yöntemde tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı, tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkemenin yönlendirmesiyle çözebilme yöntemi olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.