Dolar 34,2138
%-0.02
Euro 37,5281
%0.14
Altın 2.876,700
%0.24
Bist-100 9.115,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zirve sanığı Çınar: Ülger, sahte belgeler hazırlıyordu

Zirve sanığı Çınar: Ülger, sahte belgeler hazırlıyordu

Malatya’daki Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davada sanık İlker Çınar; eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger’in, AK Parti ve Hizmet Hareketi'ni PKK ve misyonerlikle bağlantılı gösteren sahte belgeler hazırladığını...

  • Ege Postası
  • 27.05.2013 - 16:26
Malatya’daki Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davada sanık İlker Çınar; eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger’in, AK Parti ve Hizmet Hareketi'ni PKK ve misyonerlikle bağlantılı gösteren sahte belgeler hazırladığını söyledi.

Zirve Yayınevi’nde Alman uyruklu Tilman Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in vahşice öldürülmesine ilişkin davanın 75. duruşmasında, davanın tanık ve sanığı İlker Çınar'ın çapraz sorgusuna devam edildi. Duruşmada, emekli Albay Mehmet Ülger, Çınar’a verdiği ifadelere ilişkin sorular yöneltti. Çınar'ın, flash diskindeki silinmiş ögelerden CIA yetkilileriyle görüşme yaptığını tespit ettiğini ileri süren Ülger'in, CIA yetkilileriyle ne görüştüğünü sorması üzerine Çınar, "Sizin hazırladığınız belgeleri bana gerçekmiş gibi teyit ettirmeye çalışıyorsunuz. Böyle bir durum yok." iddiasında bulundu.

Ülger’in, “David Hunder seni ABD Adana Konsolosluğu'na neden çağırdı'” şeklindeki sorusuna İlker Çınar, “Sahte belgeleri gerçekmiş gibi bana teyit ettirmeye çalışma. Bir anlaşma olmadı. Bunlar sahte belgelerdir. Böyle bir durum yaşanmamıştır. Bunların sahte olduğunu siz de biliyorsunuz.” dedi.

Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi'nin (TUSHAD) talimatıyla kendisinin brifing hazırladığına ilişkin, Çınar'ın beyanları bulunduğunu hatırlatan Ülger, Çınar'a, "Ben ne zaman, nerede brifing hazırlamışım'" diye sordu. Çınar, "Beyanlarımda bunu uzunca anlattım. Sen koskoca Mehmet Ülger'sin. Ben Beyaz Kuvvetler içinde biriyim. Ben nereden brifinge katılacağım. Sen brifinglere katılırsın. Sen TUSHAD'ın idari kadrosundasın" yanıtını verdi. Ülger'in, "gökyüzü belgelerini" Çınar'ın hazırladığını ancak bunu neden inkar ettiğini sorması üzerine, Çınar, bu belgelerin Ülger tarafından, onun yönetiminde hazırlanmış belgeler olduğunu ileri sürdü.

Ülger’in, “TSK'dan atılmış birisi olarak haber elemanı olamayacağını söylüyorsun. Böyle bir durum hangi yönergede var'” şeklindeki sorusuna Çınar, “Sen resmi olmayan bir kurumun yapısını resmi olan bir kurumdan arıyorsun.” şeklinde cevap verdi.

Mehmet Ülger, Çınar'a, "AK Parti iktidardayken bu partiye karşı nasıl konferans ve paneller düzenlenebilir'" sorusunu da yöneltti. Hard disk içindeki ilgili dosyaların numaralarını söyleyen Çınar, hard diskin içinde AK Parti ve Hizmet Hareketi'ni, PKK ve misyonerlikle bağlantılı gibi gösteren bir sürü belge yer aldığını ifade etti. Çınar, "Sen AK Parti'ye rağmen bu dosyaları hazırlıyorsun. Gölcük'te çıkıyor. 'Bunları AK Parti'ye rağmen nasıl hazırlıyorsun'' diye retorik olarak soruyorum. Yapan sensin. Herkesi kontrol eden sensin. Sen yaptırıyorsun. Hard disk başka birinden çıkmadı. 'Bunu iyi sakla Haydar' dedin 2008'de". ifadelerini kullandı.

“Ben sadece brifing ile ilgili bilgi veriyordum. Benim hazırladığım belgeleri mahkemeye sunuyorlardı.” şeklindeki ifadesinin hatırlatılması üzerine Çınar, “Ben sahte rapor hazırlamadım. Delikanlı ol, mert adamsın, kağıdı kalemi bir kenara bırak, biz bu cinayeti gerçekleştirdik. İlker Çınar da yanımızdaydı de, ben de her şeyi kabul edeceğim. Bir kelime etmeyeceğim.” cümlelerini kullandı.

Müdahil avukatlardan Murat Dinçer, çapraz sorgu yöntemine uygun olmayan, yasak sorgu yöntemi ve usule aykırı sorular sorulduğunu öne sürerek, "Bugün tanığı itibarsızlaştırmak için soru soruldu. Buna izin verilmemesi gerekir diye düşünüyorum." dedi.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.