Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ'dan jet müdahale

Başkan Karabağ'dan jet müdahale

Bayraklı Yamanlar Mahallesi’nde çevre ve halk sağlığını tehdit eden kireç ocağı vatandaşları çileden çıkarttı. Halktan gelen şikayetler üzerine harekete geçen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yasa dışı çalışan işletme için acil kapatma talimatı verdi. Kaçak kireç ocağı mahalleyi canından bezdirdi

  • Ege Postası
  • 03.08.2016 - 12:20

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çevreden gelen şikayetler üzerine harekete geçen Bayraklı Belediyesi şikayetlere konu olan alana giderek yerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

HEM HAVAYI, HEM DE SUYU ZEHİRLİYORLAR!

Özel bir inşaat şirketine kayıtlı olan ancak ruhsatsız çalışan söz konusu kireç ocağından şikayetçi olan bölge halkı, ısrarla alanı tahliye etmeyen işletmeyle ilgili sıkıntıları Bayraklı Belediyesi’ne taşıdı. Yamanlar Mahallesi sınırları içerisinde konutların yanı başında kireç çıkartılan malzeme ocağına giden Başkan Hasan Karabağ, zabıta ekipleri ve belediye yetkilileri yapılan incelemelerin ardından acil kapatma kararı aldı.

BAŞKAN KARABAĞ KONUYA EL KOYDU

Konutların içerisinde kalan ve uzun süredir izni olmaksızın çalıştığı tespit edilen kireç ocağına para cezası ve idari ceza kesen belediye zabıta ekipleri yaptığı jet müdahalenin ardından adeta seferber oldu. Aynı zamanda dereye atık su bırakarak çevre kirliliğine yol açan işletme için yıkım kararı da alan Bayraklı Belediyesi, tahliye işlemi için düğmeye bastı. Bir bölümü kentsel dönüşüm alanında kalan, bir bölümü de belediyenin park alanı olarak belirlenen yaklaşık 8 dönümlük arazide firmanın mahalle halkının ısrarlı şikayetlerine karşın etrafını paneller ile kapatarak çalışmalarını gizlediği de gözlendi.

HALK ŞİKAYETÇİ, FİRMA ALDIRIŞ ETMİYOR

Yaşanan durumla ilgili açıklamada bulunan ve mahalle halkının şikayetlerini gündeme taşıyan Mahalle Muhtarı Kemal Aydın, “Burada kireç söndürülmesi faaliyetleri sonucunda havaya zehirli gazlar karışıyor ve doğal olarak halkımızın sağlığı da tehlike altında. Ayrıca tüm gün boyunda tırlar malzeme almaya gelip gidiyor. Burası yerleşimin yoğun olduğu mahalle. Diğer bir sıkıntı da mahalleden geçen dereye karışan atık sularla ilgili. Gece saatlerinde firma atık sularını dereye döküyor. Buraya acilen müdahale edilmesi gerekiyor” dedi.

“YIKIM İŞLEMİ UYGULAYACAĞIZ”

Şikayetlerin belediyeye aksetmesi üzerine sabah saatlerinde belediye ekipleriyle birlikte alana giderek incelemelerde bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise “Şikayetlerinde yerinde incelemek üzer mahalle muhtarımızla birlikte buraya geldik. Zabıta ekiplerimiz ve belediyenin tüm birimleri yarın itibarı ile gereken müdahaleyi uygulayacak. İşletme ruhsatsız çalışıyor. Buradaki mal sahipleri iyi niyetinden ötürü sabretmiş ve ocak alanının tahliye edilmesini beklemiş, ancak firma ısrarla buradaki faaliyetlerine devam ediyor. Buradaki sorunu çözeceğiz. Bu sıkıntıların çözümü gecekonduların tamamının imarlı yapılarla yenilenmesinden geçiyor. Dolayısıyla genel bir çözüm gerekiyor. Gecekonduların kalkması için imar planlarında köklü revizyonlar gerekiyor. Umarız Büyükşehir Belediyesi de hızımıza ayak uydurur. Konutların içerisinde böyle bir alan kurmuşlar ve gizlemişler. İdari yaptırım ve para cezası uygulayacağız. Ve yıkım işlemi de gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.