Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Pekdaş’tan eski vekile sert tepki: Siyasi şantaj yaptı ama metelik vermedim!

Başkan Pekdaş’tan eski vekile sert tepki: Siyasi şantaj yaptı ama metelik vermedim!

Manisalı Gençler Davası’nda avukatlığını üstlendiği müvekillerinden birinin görevini ihmal ettiği gerekçesiyle açtığı davada, Salı günü ifade veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Radyo Egepostası’nda yayınlanan Gün Ortası’nda programına katılarak, gazeteciler Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı’nın sorularını yanıtladı. Davada aleyhine avukatlık yapan CHP İzmir eski Milletvekili Sabri Ergül’ün önseçimden birinci çıkamadığı için siyasi şantaj amacıyla davayı kullandığını belirterek, “Hiçbir şantaja pabuç bırakmadım şimdiye kadar. Şimdi de kimsenin şantajını boyun eğmem” dedi ve neler yaşandığını anlattı. Başkan Pekdaş’tan eski vekile sert tepki:

  • Ege Postası
  • 29.03.2018 - 15:26

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Kamuoyunda Manisalı Gençler Davası olarak bilinen davanın avukatlığını yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, müvekkilerinden Levent Kılıç’ın avukatlık görevini yerine getirmediği gerekçesiyle açtığı davada, Salı günü ifade verdi. Davada aleyhine avukatlık yapan CHP İzmir eski Milletvekili Sabri Ergül’e sert tepki gösteren Başkan Sema Pekdaş, “Hiçbir şantaja pabuç bırakmadım şimdiye kadar. Şimdi de kimsenin şantajını boyun eğmem. İddialar da ortaya atabilirler, gerçekler o dosyada. Gerçekten bazı işler o kadar değerlidir ki, o işlere zarar vermemek gerekir. Ben o noktada çok iş yaptım. Bunu siyasi olarak şantaj olarak kullanmak isteyenler olabilir. Onun takdirini de kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

MANİSA ÖRGÜTÜNÜ DE DAVET ETTİM, BUNLARA PABUÇ BIRAKMAM

Salı günü ifade verdiğini belirten Başkan Sema Pekdaş, “Salı günü orada ifade verdim. Öncesinde hiç ifade vermedim. Ön seçimde kazanamadı, sıkıntısı var, ayılır kendine gelir, normalleşir dedim, o nedenle vermedim. Mahkeme erteledi. Çocuklar duruşmaya gelmedi. O nedenle duruşma ertelenmedi. Ama maalesef ön seçimde ilk birde olamadım diyen kişi salona geldi, cübbesini giyerek. Manisa örgütünü de davet ettim. Neyin ifadesini veriyorum, ve kimden geliyor diye göstermek için. O kadar çok gözaltı, emniyet, cezaevi, duruşma salonları, mağduriyetle o kadar çok şey gördüm ki, pek çok konuda da mücadele etmiş biri olarak bunlara pabuç bırakmam” ifadelerini kullandı.

MÜVEKKİLİ ŞİKAYET ETMİŞTİ

Manisalı gençler davasında savunmasını üstlendiği müvekkili Levent Kılıç’ın avukatlık görevini yerine getirmediği gerekçesiyle dava açıp,  "2009 yılına kadar tam 7 yıl boyunca beni dosya Danıştay'da şurada burada diyerek oyaladı. Bu sırada karar kesinleşmesine ve tazminat ilgili birime yatırılmasına rağmen, Sema Pekdaş benden gizlemiş. Yıllar sonra kendisini azledip, araştırdığımda öğrendim bu gerçeği ve kendisi hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açtım" ifadelerini kullanmıştı.

İzmir eski Milletvekili Sabri Ergül

SİYASİ ŞANTAJ YAPTI, METELİK VERMEDİM, ORADA HUKUK ZAFERİ KAZANDIK

Davanın ardında önseçimden çıkamadığı için intikam duygusuyla hareket eden partisinin İzmir eski Milletvekili Sabri Ergül olduğunu anlatan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, o süreci şöyle anlattı:

“Salı günü ifade verdim orada. İlk ifade verişimdi. Manisa Davası Türkiye hukuk tarihine damga vurmuş davalardan. O davanın yükünü taşımaktan onur duyuyorum. Türkiye Hukuk tarihine damga vuran pek çok davaya da girdim. Çaba sarf etmenin ne kadar değerli olduğunu biliyorum. 2015 ön seçimlerinden sonra vekil seçilemediğini ve bunun sorumluluğunda kamu gücünü kullanmayarak, destek olmadığım iddiasıyla hareket eden bir milletvekili adayı bir takım şeyler karıştırmaya baktı. Kamu gücünü kullanmadım diye beni suçladı. Bir çocuğumuza da gidip bunu yapmadım diye de konuştu.  O davada psikolojik olarak sıkıntılı olan çocuklar vardı. Bu kişi siyasi şantaj yapmaya çalıştı. Metelik vermedim. 2003 yılında tahsil harcını yatırmayarak davanın uzamasına neden olmak. Tahsil harcı yüksekti. Manisalı çocuklar yargılandılar örgüt üyeliğinden. İşkence yapılmıştır dedik. Polis beraat etti. Beraati temyiz ettik. Ceza dairesi bozdu. Ceza genel kuruluna gitti. Ceza genel kurulu mahkemenin kararını bozdu, yeniden yargılama başladı. Çocukların aldığı ceza Yargıtay’da bozuldu. Mahkemeye geri döndürüldü. Çocuklar Manisa sulh ceza ve ağır cezada yargılandılar bu arada. Biz bu arada idareye beş yıl içinde dava açabiliyoruz. Ben orada hukuk başarısı göstererek, o davanın açılmasını sağladım. Tam yargı, tazminat davası. Manisa’daki idare mahkemesi, orada yakaladık, her biri için 25 bin lira tazminat talebinde bulunduk. Mahkeme ilk etapta 10 bin dedi. Ödenmesi gereken bir harç yarattı. O harcı bizim ödemememiz gerekti. Çocuklarda da para yok. O harcı da ödemeyeceğiz. Hukuki manevra yaptık orada. İdare mahkemesi arşive kaldırdı. Ben o dosyayı çıkartıp İçişleri  Bakanlığı’na tebligat yaptırdım. Kararı bozdurttum. Kararı bozdurmamdan sonra mahkeme 25 bin tazminata, faize ve masrafların tamamının idareye yüklenmesine karar veriyor. Tazminat tahsil harcını uzatarak, ben görevimi ihmal etmiş oluyorum. Beni bu nedenle şikayet ediyor. Sonuçta tüm paralarını alıyorlar. Neden ön seçimden sonra şikayet ediliyorum. Taleplerimizin tamamını aldık zaten. Çocuklar beraat etti, polisler ceza aldı. Tüm iç hukukunda hakkımızı aldık. Hukuk zaferi kazandık.”

NE UĞRAŞIYORSUN BU KADINLA'

Pekdaş, kendisini davada savunan avukatının,  Sabri Ergül’ün yüzüne mahkeme salonunda, ““Ne uğraşıyorsun bu kadınl? Sen ne kadar zavallısın. Gerçekler öyle değil. Biz bunları gençken yaşadık. Kanıtı da biziz” dediğini de belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.