Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bülent Arınç: Beni yok etmek istediler

Bülent Arınç: Beni yok etmek istediler

Arınç: ''Partiden ayrıldıktan sonra beni kuruculuktan çıkardılar. Hepsi malum belli kişiler. İsimlerini söylersem iyice küçülmüş olurlar. Beni yok etmek istediler, çünkü ben güçlü bir insanım.'' dedi

  • Ege Postası
  • 24.11.2017 - 06:53

AK Parti’nin kurucularından eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, perşembe akşamları Habertürk TV’de ekrana gelen Kübra Par’ın hazırlayıp sunduğu ‘Açık ve Net’ programına konuk oldu. Arınç, yeni parti söylentilerinden kendisine suikast iddiasıyla Kozmik Oda’ya girilmesine; FETÖ ile ilişkisinden KHK ile görevine son verilen ve FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanıp serbest bırakılan damadı Doktor Ekrem Yeter hakkındaki yargılamaya kadar birçok konudaki soruları yanıtladı.

Arınç, Kübra Par’ın, “AK Parti’ye geri mi döndünüz'” sorusuna şu cevabı verdi:

“2007'de ve 2011'de siyaseti bırakmayı düşünmüştüm”

Arınç, “FETÖ'ye karşı net ve kararlı bir tutum takınmadığı için siyasetin dışına düştü” yolundaki yorumlara ise, Kesinlikle böyle bir şey yok. Ben 2007’de siyaseti bırakmayı düşünmüştüm Meclis Başkanlığından ayrılırken. 367 saçmalığı sonrası ahdettiğim için bırakamadım. 2011’de bırakayım dedim, bu kez de Erdoğan, ‘İhtiyaç var’ diyerek müsaade etmedi” yanıtını verdi. “15 Temmuz’dan neredeyse 5 yıl önce bu işleri bırakmıştım” diyen Arınç, “O zaman da ne FETÖ’cülük vardı ne de Fethullah Gülen sempatizanlığı vardı” ifadesini kullandı.

“80 milyonluk kitlede 80 kişi hariç herkes Gülen’e sempati duymuştur”

“Ben şundan çok eminim, bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen’in belki bir dini lider olarak, belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir. Ama o 80 kişi hariç, hiç kimse 15 Temmuz gibi bir ihaneti düşünmemiştir” iddiasında bulunan Arınç, şunları söyledi:

 “15 Temmuz’dan önceki süreçte Gülen cemaatini öven açıklamalardan dolayı FETÖ’cülük suçlaması yapılıyorsa, başımızdaki cumhurbaşkanımızdan siyasi parti liderlerine varıncaya kadar,  devlet bürokrasinin en üst noktasından en alt noktasına kadar bunlar hakkında olumlu sözler sarf etmiş olan herkesi bu kefenin içine koymak lazım. Bana FETÖ’cü diyecek bir akılsız varsa bu ülkede, lüten bunu genel manada düşünsün ki, “Bunları yüreklendirecek bir açıklama yapmıştır” sorusunun kimler karşılığı olabilir, bunları da bir aklına getirsin.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.