Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
FETÖ şüphelileri adliyede

FETÖ şüphelileri adliyede

İzmir merkezli olarak 13 ilde, FETÖ/PDY ışık evlerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 72 kişi, adliyeye sevk edildi. O evlerde polis, asker yetiştirmişler

  • Ege Postası
  • 14.11.2016 - 16:16
FETÖ'den gözaltına alınan 72 kişi adliyede

İzmir'deki operasyonda yakalanan ve örgütün imamı oldukları öne sürülen şüphelilerin himmet, burs, kurban bağışı adı altında para topladıkları, FETÖ/PDY'ye üye kazandırdıkları, ışık evlerinde polis, asker ve üniversite öğrencilerini yetiştirdikleri iddia edildi. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında geçen 25 Ekim'de polis tarafından yapılan operasyonda 76 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Kahramanmaraş, Manisa, Balıkesir, Denizli, Muğla, Samsun, Eskişehir ve Muğla'daki operasyonu, örgütün ışık evleri yapılanmasına yönelik oldu. Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda ajanda notları, kasa kayıtları, himmet ve kurban adı altında örgütün finanse edildiği anlaşılan çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Örgüt içinde imam olan şüphelilerin himmet, burs, kurban bağışı adı altında para topladıkları, FETÖ'ye üye kazandırdıkları, ışık evlerinde polis, asker ve üniversite öğrencilerini yetiştirdiği iddia edildi. Gözaltındaki 76 kişiden 4'ü emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, diğer 72 kişi ise adliyeye gönderildi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.