Dolar 34,1728
%0.11
Euro 38,1863
%-0.15
Altın 2.937,810
%0.15
Bist-100 9.829,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gündoğdu tıklım tıklım

Gündoğdu tıklım tıklım

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin İzmir'de düzenleyeceği miting için hazırlıklar tamamlandı. İnce, dev sahneden saat 19.00'da İzmirlilere seslenecek. Vatandaşlar Gündoğdu Meydanı’na saat 16.00’dan itibaren alınmaya başlandı. Kordon bir uçtan bir uca kırmızıya boyandı. Muharrem İnce İzmirlilere seslendi

  • Ege Postası
  • 21.06.2018 - 10:02

GÜLSEN CANDEMİR/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce seçimlere günler kala son mitinglerinden birini İzmir’de yapmaya hazırlanıyor. Muharrem İnce’nin saat 19.00’da alana gelmesi planlanırken, alandaki son hazırlıklar da tamamlandı. Vatandaşlar Gündoğdu Meydanı’na saat 16.00’dan itibaren alınmaya başlandı. Kordon bir uçtan bir uca kırmızıya boyandı. 

Muharrem İnce de Adnan Menderes Havalimanı'nda Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İl Başkanı Deniz Yücel, belediye başkanları, parti yöneticileri ile çok sayıda partili tarafından coşkuyla karşılandı. İnce ardından miting alanına geldi, ellerindeki Türk bayraklarını sallayan yüzbinlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. 

Muharrem İnce’nin İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenleyeceği mitinge yarım saat kala, miting tertip komitesi alanda 2 milyon kişinin bulunduğunu anons etti. Alana çıkan yollarda binlerce kişinin olduğu da bildirildi.

Muharrem İnce konuşmaya başladıktan sonra alanın üzerinde uçan helikopterden izleyicilerin üzerine gül atıldı.

Geçen cumartesi günü çalışmalara başlayan organisazyon şirketi, Gündoğdu'daki hazırlıklarını tamamladı.60 kişilik ekip, 50 metre uzunluğundaki dev sahneyi 5 günde kurdu. Sahnenin yüksekliğinin 12, derinliğinin ise 16 metre olduğu belirtildi. Gündoğdu Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar 80 metrelik aralıklarla vinçler kullanılarak, 200 hoparlörler asıldı. Yine alana 240 metrekare led ekranlar kurulacak. Alanın her köşesinde ise jeneratörler yer aldı. 

Gündoğdu Meydanı'nın hemen karşısında bulunan apartmanlara, üzerinde Muharrem İnce'nin fotoğrafının yer aldığı ve 'Hepimizin cumhurbaşkanı Muharrem İnce' yazan pankartlar asıldı.Aynı zamanda sahneye de İnce'nin posteri asıldı.

Yüzü aşkın mitingde halkla buluşan Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, bugün İzmir Gündoğdu mitingi ile 105. mitingini gerçekleştirmiş olacak. Gittiği her ilde coşku ile karşılanan İnce, İzmir için ‘2 milyon’ insan hedefini açıklarken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’de “Tüm kamuoyuna çağrımızı yaptık. ‘Muharrem İnce 81 milyonun Cumhurbaşkanı adayıdır, dolayısı ile herkesi alanda görmek isteriz’ dedik. İllerden insan taşımayacağız, taşıma bir miting olmayacak. Partimizin dışında çok farklı partilerden, siyasetlerden mitingimize ilgi var. Biz alanda 2 milyon vatandaşımızı görmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

Millet İttifakındaki diğer partilerin il örgütlerine de mitinge katılım daveti yaptıklarını söyleyen Deniz Yücel, mitingde parti bayrağı değil sadece Türk bayrakları olacağını, 81 milyonu kucaklayan bir miting yapacaklarını ifade etti. Gündoğdu Meydanı’ndaki mitinge denizden 200 teknenin katılacağını açıklayan il başkanı, tarihe geçecek demokrasi şöleni havasında bir miting planladıklarını belirtti. 

Emniyetin aldığı güvenlik önlemlerinin dışında, herhangi özel bir önlem taleplerinin olmadığını söyleyen Yücel “Biz halkımızın günlük hayatını engelleyecek, onları rahatsız edecek bir önlem içerisine girmeyeceğiz. Dedi. Alanda, mitinge katılan vatandaşlara bayrak, şapka ve su dağıtılacağını açıklayan il başkanı Yücel, İnce’nin İzmir’e özel, daha önce açıklamadığı vaatlerini de açıklamasını beklediklerini söyledi. 

Emniyet güçleri, mitingden saatler önce miting alanını baştanbaşa boşaltıp güvenlik taraması yaptı. Miting alanına girişler Cumhuriyet, Gündoğdu ve Liman tarafından saat 16.00’da başladı. Alanın çeşitli yerlerinde, su, bayrak, gevrek satıcılarının da yerini aldığı görüldü. 

MANİDAR GÖNDERME

Geçtiğimiz günlerde Bayraklı mitinginde İzmirlilere hitap eden Başbakan Binali Yıldırım'ın, konuşmasının bir bölümünde K.S.K harflerinin eski dilde okunuşu “Kaf kaf kaf sin sin sin kafsin kafsin kaf” olan Karşıyakaspor’un geleneksel tezahüratını yapmaya çalışırken ortaya çıkan görüntüleri sosyal medyayı sallamıştı. Başbakan Yıldırım, “Kaf sin kaf sin sin kaf kaf” deyince tezahüratı sürdürememişti. Miting için meydana gelen bir grubun "Bilmeyenler öğrensin Kaf kaf kaf sin sin sin kafsin kafsin kaf" yazılı pankart açması dikkat çekti.

Öte yandan İzmirliler bugün akşam saat 19.00'da gerçekleşecek olan Muharrem İnce mitingi sonrası Gündoğdu Meydanı'nı temizleyecek.

İNCE'DEN MESAJ VAR!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir mitingi öncesi sosyal medya hesabından "Hazır mıyız İzmi? Bayraklar da hazır mı'" mesajı yayınladı. İnce, mesajına "Biz İzmiriz seninleyiz' yazılı, miting programı görselini de ekledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.