Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gurbetçiler 'Demokrasi Nöbeti'nde

Gurbetçiler 'Demokrasi Nöbeti'nde

İzmir'de 15 Temmuz'dan bu yana Konak Meydanı'ndaki 'Demokrasi Nöbeti'ni sürdüren vatandaşlara yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşlar da katıldı.  Konak Meydanı'nda demokrasi bekleyişi

  • Ege Postası
  • 06.08.2016 - 08:57

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Konak Meydanı'na akın eden İzmirlilere, yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşlar da katıldı.

Torbalı'da demokrasi nöbeti türkülerle sona erdi

Alanda açılan, 'Almanya'dan tatile değil nöbete geldik', 'Nöbet bitti diye sevinme Fetö, reisin bir lafına bakar' ve 'Reise selam nöbete devam' yazılı pankartlar dikkat çekti. 1992 yılında İzmir'de polis memuruyken istifa ederek Almanya'nın Frankfurt Şehri'ne göç eden Ali Çot, eşi Nihal Çot ve 20 yaşındaki kızları Enise Çot ile birlikte nöbete geldiklerini belirtti. 15 Temmuz'un bir kurtuluş tarihi olduğunu söyleyen ve Almanca, İngilizce ve Türkçe olarak 'Gurbetten vatanımıza demokrasi nöbetine geldik' yazılı pankartlar taşıyan Ali Çot, şunları söyledi:

"Değerli Türkiye'm ve değerli milletim, ben buraya Almanya'dan geliyorum. Demokrasi nöbetine gelmişimdir. Şu an için bunu kutlamakla gurur duyuyorum. Önemli olan ülkemizin birlik ve beraberliği, önemli olan ülkemizin yaşamasıdır. Dış güçlere kanmamalıyız. Özellikle Almanya'da İngiltere'de Fransa'da ülkemizi bölmeye çalışan Amerikan masonları vardır bunlara dikkat edelim bunlara kanmayalım. Bu paralel yapıya kesinlikle izin vermeyelim. Verenlerde olursa onları en kısa zamanda emniyet teşkilatlarımıza bildirelim lütfen sizlerden rica ediyorum. Şunu da söylemek isterim ki bu ülke bizim ülkemiz. Bizim gidecek bir ülkemiz yoktu bugün başka insanlar başka ülkelere gidebilirler ama biz Türk Halkı olarak Müslüman halkı olarak hiçbir yere hiçbir zaman herhangi bir ülke bizi kabul etmez. Eğer ki biz imanımıza dinimize sahip çıkmazsak bizi bütün ülkeler bitirir onun için ülkemize sahip çıkalım lütfen. Sizlere en güzel sevgilerimi saygılarımı sunuyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.