Dolar 32,7265
%0.17
Euro 35,4588
%0.14
Altın 2.481,570
%0.13
Bist-100 10.864,00
%0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müezzini darp eden kişiler hakkında yeniden yakalama kararı

Müezzini darp eden kişiler hakkında yeniden yakalama kararı

Darbe girişimi gecesi sala okuduğu gerekçesiyle bir müezzin ile cami imamını darp edenler hakkında yeniden gözaltı kararı çıkartılırken, şahıslardan biri teslim oldu. İzmir'deki sala davasında flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 05.10.2016 - 12:49

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sala okuyan müezzini dövdükleri iddiasıyla gözaltına alını serbest bırakılan 1'i kadın 3 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

Sala dayağında müezzin konuştu

Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kutlu'nun, 15 Temmuz gecesi camiye gelen bazı kişilerce iddiaya göre sala okuduğu için dövüldü, giriş kapısının camlarının kırıldı. Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesiyle müezzini dövdükleri iddiasıyla A.C., P.D. ve İ.C. gözaltına alındı. Sorgularının ardından 3 şüpheli sevk edildikleri adliyede savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili soruşturması devam ederken, müezzinin dövülmesinde dördüncü kişinin olduğu ileri sürüldü. Bu gelişme üzerine soruşturma derinleştirilirken, daha önce serbest bırakılan A.C., P.D. ve İ.C. için yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Kadın şüpheli P.D. hakkında yakalama kararı verildiğini öğrenince İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. P.D. adliyeye sevk edilirken, diğer şüpheliler İ.C.'nin yurt dışında olduğu ve P.D.'nin arandığı belirtildi.

AK Partili Delican'dan 'sala davası' kararına tepki Güven'den Delican'a yanıt: 'Ayıplıyorum'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.