Dolar 34,0705
%-0.08
Euro 38,1165
%0.06
Altın 2.871,070
%-0.14
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tezcan'a saldırının şüphelileri adliyede

Tezcan'a saldırının şüphelileri adliyede

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı yemek yediği restoranda sağ baldırından tabancayla yaralayan Alparslan Sargın, olay günü yanında bulunan Fatih Yeşilyurt ile İrfan Türkmen bu sabah adliyeye sevk edildi. 

  • Ege Postası
  • 02.11.2016 - 10:59

Aydın'da geçen cumartesi akşamı, partisinin Aydın İl Başkanlığı'nın üst katındaki restoranda yemek yiyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yanına gelip, "HDP'ye destek verenin sonu böyle olur" diye bağıran Alparslan Sargın'ın tabancayla ateş etmesiyle sağ baldırından yaralandı. İlk müdahale sonrası Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırılan Bülent Tezcan, ameliyat edildi. Tezcan'ın bacağına isabet eden kurşunun ana damarlardan biri olan 'femorel arter'in (atardamar) bir santimetre yakınına denk geldiği, bu damarı parçalasa hayati tehlike doğurabileceğine dikkat çekildi. Tezcan'ın bacağındaki, kemiğe saplanan kurşunun ise çıkartılmayacağı belirtildi.

ŞÜPHELİLERDEN 2'Sİ ADLİYEDE

Tezcan'a silahlı saldırıda bulunan ve olay yerinden taksiyle kaçtıktan birkaç saat sonra Kuşadası'nda yakalanan Alparslan Sargın ile olay sırasında saldırganın yanında bulunan ve olay günü polise teslim olduğu belirtilen Fatih Yeşilyurt bu sabah adliyeye sevk edildi.

Alparslan Sargın (Solda), İrfan Türkmen (sağda)

SON ŞÜPHELİ DE ADLİYEDE
Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 3'üncü şüpheli de adliyeye sevk edildi. Adının İrfan Türkmen olduğu öğrenilen son şüphelinin, saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Sargın ile birlikte apart otel işlettiği öğrenildi. 

Tezcan'a silahlı saldırıda bulunan, 'Silahla yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma ve zorla alıkoyma' ve 'Çek-senet tahsilatı yapma' suçlarından sabıkalı Alparslan Sargın'ın emniyetteki ifadesinde, "Arkadaşımla birlikte yemek yiyorduk. Bülent Tezcan ve yanındakiler de aynı mekana geldi. Çok yakın oturuyorduk. Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı hakkında konuşuyordu. O sırada aklıma HDP Kongresine katıldığı ve saygı duruşunda bulunduğu geldi. Dayanamadım ve yanına gittim, 'Reis hakkında düzgün konuş' dedim. O da bana ters bir cevap verdi ve ben ateş ettim. Alkollüydüm" dediği öğrenilmişti. 

TABURCU OLDU

Aydın'da yemek yerken silahlı saldrıya uğrayan ve sağ baldırından yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.