Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘CHP örgütünün kapısı Başkan Çiçek’e kapalı’

‘CHP örgütünün kapısı Başkan Çiçek’e kapalı’

CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör, "DP'li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in CHP'den aday olacağı söylentisi partimizi karıştırmak için maksatlı olarak çıkarılıyor. Aday aramıyoruz. Tire'de, CHP'nin belediye başkan adayı var" diye konuştu

  • Ege Postası
  • 19.03.2013 - 11:22
 İZMİR-  Yeni Asır'dan Nadir Uysal'ın haberine göre; CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör, Tire Belediye Başkanı DP'li Tayfur Çiçek'e partisinin kapılarının kapalı olduğunu söyledi. "Tayfur Çiçek, yerel seçimlerde CHP'den aday olacak" iddialarının asılsız olduğunu vurgulayan Güngör, "Partimizi karıştırmak için maksatlı olarak çıkarıldığına inandığım söylentiler, dedikodu niteliğinde olup tamamen asılsızdır" dedi.

'CHP oylarıyla seçildi'
Başkan Çiçek'in adaylığının ilçede örgüt tabanı tarafından da benimsenmediğini hatırlatan CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör, "Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP diğer partilere benzemez. Genel merkezimiz, il ve ilçe örgütlerimiz ile dimdik ayaktayız. Partimiz bu güne kadar dik duranlarla yoluna devam etmiştir. Oysa, her ortamda ısrarla CHP'li olduğunu söyleyen sayın Çiçek'in 1999 yerel seçimlerinde ANAP'tan aday olduğu ve o dönem CHP seçmeninin oylarıyla seçimi kazandığı unutulmamalıdır. Seçildikten sonra ise ANAP Tire İlçe Başkanını saf dışı bırakması ise oldukça manidardır. Bu, samimiyetsizliğinin en büyük göstergesidir" diye konuştu.
2007 genel seçimlerinden önce CHP'nin kendisine kucak açtığını, hatta eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın "2009 yerel seçimlerinde adayımız sensin" diyerek medya önünde Başkan Çiçek'in kolunu havaya kaldırdığını ifade eden Güngör, "Buna rağmen sayın Çiçek, 2008 yılında 'Ben CHP ile bir yere varamam' diyerek, 2009 yerel seçimlerinden önce DP'ye geçti. Üstelik bunları yaparken usta bir tiyatrocu gibi 'mağdur' rolü oynadı. DP'den belediye başkanı seçildikten sonra yine aynı senaryoyu sahneledi. İlk önce DP ilçe başkanlığı ile köprüleri attı, ardından ise yaşananlara daha fazla tahammül edemeyen DP'li 3 belediye meclis üyesi ile 1 il genel meclisi üyesi partisinden istifa edip, AKP ve CHP saflarına geçti" dedi.

'Parti tabanı kabul etmez'
Tayfur Çiçek'e 2011 genel seçimlerinden önce de '2014'te tekrar aday olmayı düşünüyorsan, şimdiden CHP saflarında yerini al' şeklinde bir kez daha teklif sunduklarını kaydeden Başkan Güngör, "O ise adaylık turlarına AKP'den başladı. Kamuoyunda suni olarak 'herkes beni istiyor' havası yaratmaya çalıştı.
Güngör sözlerini şöyle sürdürdü:
"AKP'nin kurmayları bu süreçte dik durarak 'hayır' dedi. Ardından, MHP ile flört etmeye başladı. Şimdi de kulislerde 21 Nisan'da rozet takıp CHP'den aday olacağını söylüyor. Yok böyle bir şey. CHP'nin 3 yıldır Tire'de yakaladığı yükseliş sayın Çiçek'in iştahını kabartsa da partimize üye bile olmayan birinin adaylığını başta ilçe örgütü olmak üzere CHP tabanı asla kabul etmeyecektir"

'ADAY ADAYIYIM'
Tire'de CHP'den aday adayı olduğunu büyük bir açık kalplilik ile aylar öncesinden açıkladığını belirten Mustafa Güngör, "Bornova Belediyesi'nde 9, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ise toplam 8 yıl başarıyla görev yaptım. Belediyeciliğin ne olduğunu herkesten çok iyi biliyorum. İhsan Alyanak, Yüksel Çakmur ve Ali Süzer gibi başkanlarla çalıştım. Partim de uygun görürse, sosyal belediyeciliği Tire'de en şeffaf şeklide hayata geçireceğim. Tire'nin 25 mahallesi ve toplam 64 köyünü yönetmeye talibiz" dedi.

'Projelerimiz hazır'
Projelerini şimdiden hazırladıklarını vurgulayan Mustafa Güngör, şunlar söyledi: "Halkın içinden gelen biri olarak Tireli seçmenin beni ve ekibimi yürekten destekleyeceğine hiç kuşkum yok. 2014'te partimizi iktidara taşımak için başta genel merkezimiz, il ve ilçe yönetimimiz, Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem, geçmiş dönemlerde partimize büyük hizmetleri bulunmuş sayın Halil Çulhaoğlu, eski ilçe başkanlarımız ve tüm partililerimizle birlikte tek yürek olmuş durumdayız. Partimize hiçbir zaman dışarıdan aday arayışı içinde olmadık. Tire'de, CHP'nin belediye başkan adayı vardır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.