Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
10 bin askerle operasyon: Tanklar ilçe merkezinde

10 bin askerle operasyon: Tanklar ilçe merkezinde

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 10 bin asker ve polisin katıldığı operasyonlar sırasında tanklar da kullanılıyor. Askeri kaynaklar tankların patlayıcı tuzaklanmış barikatları yıkmak için kullanıldığını belirtiyor.

  • Ege Postası
  • 16.12.2015 - 17:37
Şırnak'ın Cizre ilçesinde hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak için uzun süredir devam eden operasyonlar, bugün tank ve zırhlı araçlar eşliğinde yoğunlaştırıldı. Operasyonlara Isparta, Bolu ve Sivas'taki komanda birlikleriyle, Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisi katıldığı belirtiliyor.
İlçenin hakim tepelerine zırhlı araçlar ve tanklar konuşlandırılırken, bugün öğleden sonra tanklar ilçe merkezine indi. DHA’nın bölgeden geçtiği haberde tankların, Nur ve Cudi mahallerinde PKK’lılar tarafından kurulan ve patlayıcı tuzaklanan barikatları ateş altına aldığı belirtiliyor.
Silopi'de de tankların barikatların bulunduğu sokaklara kadar girdiği görüldü. Silopi’de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ise tankların barikatlara yaptığı atışlar sırasında evlerin de isabet aldığını söyleyerek bazı evlerde yangın çıktığını aktardı.  
Genelkurmay Başkanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, operasyonlar kapsamında 8 PKK'lının öldüğü, bunlardan birinin keskin nişancı tüfeği Kanas kullanıcısı, birinin de roketatar kullanıcısı olduğu belirtildi.
Bu arada Cizre ile İdil ilçeleri arasında bulunan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na askeri uçaklarla takviye birliklerin indirildiği öğrenildi.
Bazı Diyarbakır ve Şırnak'ın bazı ilçe merkezlerinde tank atışı yapıldığına dair video görüntüleri iki gündür özellikle sosyal medya mecralarında paylaşılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.