Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de Delican'ın dördüncü büyük kongresi!

AK Parti İzmir'de Delican'ın dördüncü büyük kongresi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, il başkanlığı koltuğunda 4. kez büyük kongre görecek. Delican partide kurucu genel başkan olan ve kendisini 2014'te il başkanı olarak atayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiden ayrılışını ve partiye yeniden dönüşünü bizzat yaşamış olacak. Hem ayrılışını hem dönüşünü yaşayacak

  • Ege Postası
  • 28.04.2017 - 11:08

EGE POSTASI - AK Parti 21 Mayıs'ta olağanüstü kongreye gidiyor.

Olağanüstü kongre kararı, 2 Mayıs'ta toplanacak AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısı'nda resmileştirilecek. 

16 Nisan referandumunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu AK Parti'ye dönüş sinyali vermişti.

Olağanüstü kongre öncesinde Erdoğan'ın AK partiye üyelik süreci başlatılacak. 

Kongreyle birlikte Başbakan Binali Yıldırım 363 gün süren genel başkanlık görevini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağustos 2014'te bıraktığı genel başkanlık koltuğuna 2 yıl 9 ay sonra yeniden dönmüş olacak. 

DÖRDÜNCÜ BÜYÜK KONGRESİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican içinde 21. Mayıs'taki olağanüstü kongre, il başkanı olarak göreceği dördüncü büyük kongre olacak.

AK Parti'de daha önce gerçekleşen 7 büyük kongrenin üçünde İzmir İl Başkanı sıfatıyla yer alan ve oy kullanan Delican, ilk büyük kongresini o dönem Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle Genel Başkanlığı bırakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerini Ahmet Davutoğlu'na bıraktığı olağanüstü kongreyle yaşamıştı. Yaklaşık 3 yıldır görevde olan Delican sırasıyla Eylül 2015 olağan ve Mayıs 2016'daki olağanüstü kongrelerinde de il başkanı olarak yer almıştı. Delican böylece partide kurucu genel başkan olan ve kendisini 2014'te göreve atayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiden ayrılışını ve partiye yeniden dönüşünü bizzat yaşamış olacak.

AK Parti İzmir'de kuruluştan bugüne 6 il başkanı içinde Delican en fazla büyük kongre gören il başkanı olarak tarihe geçti.

Kongrede İzmir’den İl Başkanı Bülent Delican başta olmak üzere şu anda mecliste bulunan milletvekilleri oy kullanacak. Kongrede, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de oy kullanacak. MHP’den transfer edilerek partiye kaydolan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar oy kullanamayacak. Büyük kongre delege listesi seçilen dönemin ilçe başkanları oy kullanabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.