Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de gündem delege seçimleri!

AK Parti İzmir'de gündem delege seçimleri!

AK Parti İzmir’de delege seçim takvimi ve yöntem şekilleniyor.27 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında kesinleşmiş delege seçmen listelerinin ve delege seçimlerinin ilanı yapılacak.İlandan en az 15 gün sonra delege seçimlerinin birinci bölge ve ikinci bölge diye iki gün içinde bitirilmesi planlanıyor.Her ilçede kongrede oy kullanacak 400 delege seçilecek.AK Parti İzmir Teşkilat Başkanı Yunus Kalkan,“Listenin yüzde 40’ı kadın ve gençlerden oluşacak. Eski ilçe başkanları,kurucu üyeler, eski milletvekilleri, mahalle temsilcileri, partiye emeği geçmiş isimler,emektarlar 400 kişilik listede olacak"dedi.

  • Ege Postası
  • 25.09.2014 - 08:41
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir'de AK Parti'nin delege seçim takvimi ve yöntemi şekillenmeye başladı. 27 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında kesinleşmiş delege seçmen listelerinin ve delege seçimlerinin ilanı yapılacak. İlan yapıldıktan en az 15 gün sonra delege seçimi yapılacak. 30 Ekim’e kadar delege seçimleri tamamlanacak.

"TEŞKİLATA AKADEMİK EĞİTİM" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İKİ GÜNDE BİTİRİLECEK
İzmir’de delege seçimlerinin birinci bölge ve ikinci bölge diye iki gün içinde bitirilmesi planlanıyor.AK Parti İzmir’de 400 binin üzerinde üye delege seçimi için sandık başına gidecek.

KİMLER YAZILACAK'
İlçe kongrelerine tek aday ile gidecek olan AK Parti’de, delege seçimleri de tek liste yapılacak. İzmir’de her ilçede kongrede oy kullanacak 400 delege seçilecek. AK Parti İzmir Teşkilat Başkanı Yunus Kalkan, hazırlanacak delege listelerinin önce genel merkezin onayına sunulacağını ifade etti. Kalkan, “ Listenin yüzde 40’ı kadın ve gençlerden oluşacak. Eski ilçe başkanları, kurucu üyeler, eski milletvekilleri, mahalle temsilcileri,partiye emeği geçmiş isimler, emektarlar 400 kişilik listede olacak” dedi.



GEÇMİŞTEKİ HATALAR OLMAYACAK
Delege seçimlerinde geçmişte yaşanan bir takım sıkıntıların bu kez yaşanmayacağını ifade eden Kalkan, “ Geçmişteki hatalar bu kez görülmeyecek.Her ilçede 400 delege seçileceği ve listelere partiye emek veren isimlerin öncelikle yazılacağı için mutabık kalınacaktır.Kavga gürültü olmayacak. Delegeler seçilir kongreler yapılır önemli olan hizmet. Parti içi seçimi bitirip hemen hizmete yöneleceğiz. Gündemimizi teşkilat içi meselelerle meşgul tutmayacağız.Seçimlere gölge düşürmeye çalışan, zarar veren hakkında parti içi disiplin mekanizması çalışacak” dedi.

BAYRAMA KADAR ATANACAK
Kalkan, ilçelerde başlatılan revizyonda başkan ve yönetimin istifası alınan Gaziemir, Urla, Seferihisar, Bayraklı, Narlıdere ve Güzelbahçe’de yeni başkanların bayramdan önce atanacağını söyledi.

AK Parti İzmir’de Kasım ayıyla birlikte ilçe kongrelerinin startı verilecek.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.