Dolar 32,2711
%-0.65
Euro 34,7191
%-0.25
Altın 2.412,720
%-0.41
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Elitaş'tan önemli mesajlar

AK Partili Elitaş'tan önemli mesajlar

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelere itirazları değerlendirmek üzere komisyon kurulabileceğini belirterek, "Bunu hükümete teklif edeceğiz." dedi.

  • Ege Postası
  • 03.10.2016 - 19:31

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gazetecilerle sohbet toplantısında, Meclis'in bu haftaki gündemine ilişkin bilgi verdi. 

CHP'nin bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ilgili Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Elitaş, başvurunun anayasaya aykırı olduğunu savundu. 

Elitaş, KHK'larla ilgili itirazlar konusunda Meclis'te bir komisyon kurulabileceğini belirterek, "Meclis'te KHK'larla ilgili bir komisyon kurulabilir. Tıpkı, bir ihtisas komisyonunda kurulan alt komisyon gibi çalışabilir. Dört partiden birer teknik adam itirazları inceler, eğer mutabık kalınırsa KHK'da düzenleme yapılabilir. Ama CHP, ilk KHK'yı AYM'ye götürmedi, anayasaya aykırı bulmadı. Komisyon kurulmasını hükümete teklif edeceğiz." diye konuştu.

Gazetecilerin, "Komisyon kurulmasıyla ilgili ne zaman Başbakan ile görüşeceksiniz'" sorusuna Elitaş, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra görüşebileceğini bildirdi.

Elitaş, TBMM Genel Kurulu'nun bu hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 21.00'e kadar çalışacağını kaydetti.

Öte yandan,15 Temmuz FETÖ darbe girişimine ilişkin Araştırma Komisyonu'nun da yarın toplanarak Başkan, Başkanvekili, sözcü ve katip üye seçimini yapması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.