Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya'dan Avrupa Parlamentosu'na sert tepki

AK Partili Kaya'dan Avrupa Parlamentosu'na sert tepki

AP'nin aldığı karar sonrası AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’dan sert tepki geldi. Kaya, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulundu. Kaya, “Sizin alacağınız hiçbir kararın azimle yürüttüğümüz terörle mücadelemize etkisi olmaz, olamaz! Biz rotamızı milleten alırız” ifadelerini kullandı AP'nin ‘Türkiye ile müzakereler dondurulsun’ kararına

  • Ege Postası
  • 24.11.2016 - 16:55

EGE POSTASI- Türkiye ile AB arasında yürütülen üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öngören karar tasarısı, AP Genel Kurulu'nda onaylandı.

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 3 Ekim 2005’te başlatılan üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasına ilişkin kararı 37 oya karşı, 479 oyla kabul etti. 

İzmir iş dünyası AP kararını yorumladı

AP’de sekiz grubun verdiği karar tasarılarından üretilen ve dokuz maddeden oluşan ortak karar metni, bağlayıcı olmamakla birlikte siyasi açıdan önemli bir belge.

AP, Birlik üyelerinin bu metni görmezden gelemeyecek olmasından hareketle ‘geçici dondurma’ çağrısının önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesini umuyor. Bu bağlamda, 15-16 Aralık’ta AB liderlerini Brüksel’de bir araya getirecek olan zirveden çıkacak olan karar, Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği açısından kritik öneme sahip olacak.

AP'nin aldığı karar sonrası AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’dan sert tepki geldi. Kaya, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulundu. Kaya, “Sizin alacağınız hiçbir kararın azimle yürüttüğümüz terörle mücadelemize etkisi olmaz, olamaz! Biz rotamızı milleten alırız” ifadelerini kullandı.

İŞTE O MESAJLAR
1-) Geri kabul anlaşmasından bugüne kadar sözünde durmayıp her konuda ikiyüzlü olan AB'nin kendisidir.
2-) Bizim için önemli olan milletimizin ne düşündüğüdür! Avrupa Parlamentosu'nun ne düşündüğü umurumuzda değildir...
3-) Kimse Türkiye’ye demokrasi ve özgürlük dersi vermeye kalkmasın! AB yükselen değerlerim dediği her şeyi çoktan ayaklar altına almıştır.

4-) Bu durum göçmen krizinden, terör örgütleriyle ilişkilere kadar görülmüş, demokrasi adına takındıkları tutum ise 15 Temmuz’da ölçülmüştür.

5-) Türkiye’de demokratikleşmeden, temel hak ve hürriyetlere kadar yaşanılan tüm gelişmeler AB sayesinde olmadı! Bundan sonra da olmayacak...

6-) Sizin alacağınız hiçbir kararın azimle yürüttüğümüz terörle mücadelemize etkisi olmaz, olamaz! Biz rotamızı milleten alırız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.