Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Açlık grevindeki öğretmenlere Çeşme'den destek

Açlık grevindeki öğretmenlere Çeşme'den destek

İzmir Çeşme'de bir grup sivil toplum örgütü temsilcisi, OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lerle ihraç edilen Selçuk Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça'nın açlık grevi nedeniyle endişeli olduklarını belirterek kamu emekçilerinin görevlerine iadelerini istedi.

  • Ege Postası
  • 15.05.2017 - 12:11

KHK ile ihraç edildikleri için açlık grevinde olan öğretim görevlisi Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça için İzmir'in Çeşme ilçesindeki sivil toplum örgütleri dün (pazar) destek açıklaması yaptı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi'nde yapılan basın açıklamasına, Çeşme Kent Konseyi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çeşme Şubesi, Eğitim-Sen Çeşme Temsilciliği, Çorumlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Doğu-Der, CHP Çeşme İlçe Örgütü ve HDP temsilcileri katıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu, OHAL döneminde en fazla tasfiye edilen kişilerin başında akademi üyeleri ve kamu çalışanları geldiğini öne sürerek "OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilenler arasında bulunan Konya Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça, Ankara Yüksel Caddesi'nde sürdürdükleri oturma eyleminde 186, açlık grevinde ise 67'inci günü doldurdu. Süreci takip eden hekimlerin ifade ettiklerine göre açlık grevi kritik bir aşamaya ulaşmıştır. Gelişmeleri derin bir endişe ile takip etmekteyiz. İfade etmek isteriz ki, ülkeyi yönetenler, yaşanacak her türlü olumsuzluktan birinci derecede sorumlu olacaklardır" dedi.

Parlamento üyelerini, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve tüm duyarlı kamuoyunu açlık grevindeki öğretmenlere sahip çıkmaya çağıran Sedat Mutlu, "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın haklı direnişine sahip çıkmalı, hocalarımızın ölümlerine izin vermemeliyiz. OHAL vasıtasıyla yaratılmış tüm mağduriyetler ivedilikle giderilmeli, haksız gerekçelerle açığa alınan, ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilmelidir. Buradan açıklıkla beyan ediyoruz ki, haksız ve hukuksuzca, hiçbir meşru nedene dayanmadan işinden edilen hocalarımızın talepleri, tereddütsüz olarak bizim de talebimizdir. Onur mücadeleleri bizim de mücadelemizdir" diye konuştu. (DHA)

Açlık grevi yapan öğretim üyelerine İzmir'den destek

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.