Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bademli Halk Festivali'ne yoğun ilgi

Bademli Halk Festivali'ne yoğun ilgi

Dikili'nin Bademli köyünde bu sene ikincisi düzenlenen 'Bademli Halk Festivali' 7 Ağustos Cuma günü başladı. Üç gün boyunca tüm gün süren etkinliklere çevre il ve ilçelerden yoğun ilgi gösterildi.

  • Ege Postası
  • 08.08.2015 - 13:59
Bademli Kültür Sanat ve Gelişim Derneği ile birlikte Sanat Meclisi'nin organize ettiği festivalin ilk günü sanatçıların davul-zurna eşliğinde yürüyüşüyle başladı, yürüyüşe her sokaktan halkın katılımıyla kalabalıklaşırken köy meydanında görkemli bir kalabalık ve şarkılar eşliğinde sona erdi. Köy meydanında kurulan resim, heykel sergileri haricinde sanatçılar aktif resim ve heykeller yapmaya devam etti. Köy meydanı ve Çamlık alanında yapılan “Basın, Edebiyat ve Siyaset / Tarım ve Zeytincilik" temalı söyleşilere köy halkının katılımı yoğun oldu. Tiyatro Simurg'un kurucusu Mehmet Esatoğlu ve oyuncuları festivalin ana teması olan “Adalet için susma" sloganından yola çıkarak yakın gündemi içeren “Nerede Bu Adalet" isimli oyunu festivale özel yazıp, köy meydanında sahnelediler. Tiyatro köy meydanında bulunan kahvelerden izlendi.

Festival boyunca her akşam saat 21.00'de başlayacak olan konserlerin ilki şair İbrahim Karaca'nın açılış konuşması ve şiiriyle başladı. Ardından sanatçı Efkan Şeşen'in en sevilen “Dokuz altı yollarında" şarkısını söyleyerek devam ettiği konser, Bademli halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Efkan Şeşen'den sonra Karadeniz müziğinin usta yorumcularından Fuat Saka'nın espirili ve çoşkulu şarkılarıyla konser sona erdi.
(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.