Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balık çiftliğine itiraz için Ankara'ya gittiler

Balık çiftliğine itiraz için Ankara'ya gittiler

İzmir'in Karaburun ilçesinde balık çifliklerine karşı çıkanların temsilcileri, 3 bin Karaburunlu'nun imzaladığı dilekçelerle birlikte, Agromey Balık Çiftliği'ne itiraz için, Ankara'da yapılan, projenin inceleme değerlendirme komisyonu toplantısına katıldı. Karaburunlular endişelerini Özhaseki'ye iletti

  • Ege Postası
  • 27.07.2017 - 15:38

Karaburun'da 3.9 milyon metrekare deniz alanına kurulmak istenen Agromey balık çiftliği projesinin inceleme ve değerlendirme komisyonu (İDK) toplantısı 25 Temmuz'da ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yapıldı. Yerel paydaşların resmi olarak çağrılı olmadığı toplantıya, Karaburun'un karşı çıkışını bir kez daha aktarmak için, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kırsal Ambarseki Mahallesi Muhtarı Ali Kireşçi, Karaburun Kent Konseyi Başkanı İpar Buğra ve belediye temsilcisi Mustafa Ünsal'dan oluşan bir heyet, 3 bin Karaburunlunun projeye itiraz dilekçesiyle birlikte katıldı. Agromey projesinin durdurulmasına destek olmaları için, Karaburun Kent Konseyi tarafından yazılı olarak yapılan çağrı üzerinde, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin, Bayır, Musa Çam, Özcan Purçu ve Ali Yiğit de İDK toplantısında Karaburun'dan gelen temsilcileri yalnız bırakmadı.

Karaburun heyeti ve milletvekilleri, kurulmak istenen balık çiftliğinin işgal edeceği alanda, kimyasallar ve balık dışkılarıyla deniz, kıyı, gürültü ve görüntü kirliliğine neden olacağını söyledi. Dünyanın en nadir memelilerinden olan ve uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan Akdeniz foklarının kalan son yaşama ve üreme alanlarından birinin daha yok edileceği, denizlerin akciğeri ve deniz canlılarının yuvası olan deniz çayırlarının yok olacağı, doğa ile barışık turizme, kıyı ve geleneksel dalyan balıkçılığına kısaca yerel ekonomiye büyük zarar verileceği öne sürüldü. Agromey balık çiftliğinin ÇED sürecinin durdurulması ve iptal edilmesi gerektiği dile getirildi.

Toplantının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret eden milletvekilleri ve Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Agromey balık çiftliğinin doğaya, yerel ekonomik ve sosyal hayata vereceğini savundukları zararları aktardı. Karaburun halkının balık çiftliği projesinin reddedilmesi talebi, Bakan Özhaseki'ye iletildi.

Karaburun'da balık çiftliği isyanı Karaburunlulardan İzmir'de balık çiftliği eylemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.