Dolar 32,2190
%0.05
Euro 35,0666
%0.17
Altın 2.527,370
%1.07
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barışma cinayetine yine aynı ceza

Barışma cinayetine yine aynı ceza

İzmir'in Konak ilçesinde 4 yıl önce, barışma amacıyla gidilen evde çıkan kavgada, araya girenlerden Menice Kutlucan'ı (32) bıçaklayarak öldürüp, eşi Hüseyin Kutlucan'ı yaralamak suçundan tutuklu yargılanan Ömer K.'ya (29) verilen ömür boyu hapis cezası aldı

  • Ege Postası
  • 24.11.2016 - 15:23

İzmir'in Konak ilçesinde 4 yıl önce, barışma amacıyla gidilen evde çıkan kavgada, araya girenlerden Menice Kutlucan'ı (32) bıçaklayarak öldürüp, eşi Hüseyin Kutlucan'ı yaralamak suçundan tutuklu yargılanan Ömer K.'ya (29) verilen ömür boyu hapis cezası kararı, Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı'nın davaya müdahil edilmediği gerekçesiyle Yargıtay tarafından bozuldu. Bozma kararının ardından yeniden yapılan duruşmada, sanığa yine aynı ceza verildi

Olay, 2012 yılında Ramazan Bayramı'nda, Basmane semti 1030 Sokak'ta meydana geldi. Hatice K., bir süredir anlaşamadığı eşi Ali K.'yı, terk ederek baba evine döndü. Bayramın birinci günü Ali K., hem barışmak hem de bayramlaşmak için, yanına kardeşleri Ömer K. ve Ahmet K.'yı alıp, eşinin babasının evine gitti. Burada çıkan tartışmada Ali K., kardeşleri Ömer K., Ahmet K. ile Hatice K.'ın yakınları arasında kavga çıktı. Bıçak kullanılan kavgada yine bayram ziyareti için orada bulunan Menice Kutlucan, kardeşi Hatice K.'yı kurtarmak için araya girdiği anda göğsünden bıçaklandı. Kutlucan'ın eşi Hüseyin Kutlucan da kolundan yaralandı. Kanlar içerisinde yere yığılan Menice Kutlucan, kaldırıldığı hastanade öldü.

Olayda bıçak kullandıkları iddia edilen Ali K., Ömer K. ve Ahmet K. gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sonucunda Menice Kutlucan'ı öldüren bıçağı sanıklardan Ömer K.'nın kullandığı tespit edildi. Adliyeye sevk edilen üç kişiden Ali K. ile Ömer K. tutuklanırken, Ahmet K. serbest bırakıldı. Ali K. dava aşamasında tahliye edildi. İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde üç yıl önce karar duruşması yapıldı. Ömer K., "Ağabeyim Ali'ye 10 kişinin saldırdığını gördüm. Ben de bıçak çektim. Kendimizi oradan kurtarmak istedim. Bıçağı rastgele savurdum. Menice araya girince bıçak ona saplandı. Ölenin ailesine başsağlığı diliyorum. Yaptığımdan dolayı çok pişmanım. Vicdan azabı çekiyorum" dedi.

Ölen Menice Kutlucan'ın ailesinin avukatı Zeynel Değirmenci, cinayetin aile içi şiddetten kaynaklandığını, Hatice K.'nın eşi Ali'den sürekli dayak yediği için baba evine döndüğünü söyledi. Menice Kutlucan'ın kardeşini korumak isterken öldürüldüğünü belirterek sanıkların cezalandırılmasını istedi. Cumhuriyet savcısı da sanıkların cezalandırılmasını talep etti. 

Mahkeme heyeti tutuklu sanık Ömer K.'yı 'Kasten öldürme' suçundan ömürboyu, Ali K.'yı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık Ahmet K. ise beraat etti. 

Sanık avukatlarının temyiz başvurusu üzerie dosyayı inceleyen Yargıtay Ceza Dairesi, olayda bir kadının öldüğünü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya müdahil edilmesi gerektiğini belirtip, yerel mahekmenin verdiği kararı bu yönden bozdu. Bozma kararınının ardından yeniden yapılan duruşmada, polis geniş güvenlik önlemi aldı. İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, bozma kararının ardından bakanlığın da davaya müdahil olarak kabul edildiğini belirtip, sanıklara aynı cezaları verdi. Duruşma sonrası taraflar tartıştı. Polis, tarafları ayırıp, adliyeden ayrı ayrı dışarı çıkarttı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.