Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye dev tesis için kritik ihaleyi kaybetti

Belediye dev tesis için kritik ihaleyi kaybetti

Konak Belediyesi'nin 2013 yılında milyonlarca liralık haracama yaparak kente ve Çınartepe halkına kazandırdığı, İzmir'in efsane başkanı Eydın Erten'n adı verilen rekreasyon alanında tahliye şoku yaşanıyor. Konak Belediyesi tesisin işletme haklarını yapılan son ihalede İstanbullu bir firmaya kaptırdı. Dev tesisten kapı dışarı:

  • Ege Postası
  • 11.09.2017 - 11:52

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi’nin Çınartepe’de efsane Belediye Başkanı Aydın Erten’in adını verdiği ve kente kazandırdığı tesis tahliye ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı son ihalenin ardıdnan özelleştirilecek olan Aydın Erten Rekreasyon Alanı'nda belediyenin tüm çabaları da sonuçsuz kaldı. 

BELEDİYE TAHSİS İSTERKEN, KAPI DIŞARI EDİLDİ

İzmir’i kuşbakışı gören konumu nedeniyle “Şehrin balkonu” adıyla anılan Çınartepe Rekreasyon Alanı’nda yaşanan sancılı ihale süreci Konak Belediyesi'ni üzdü. İzmirlilere körfez manzarası eşliğinde temiz bir nefes alma imkanı sunan tesis için uzun süredir sayısız girişimde bulunan Konak Belediyesi, tahsisini istediği rekreasyon alanında tahliye şokuyla karşı karşıya kaldı.

İHALEYLE İSTANBULLU FİRMAYA!

Konak Belediyesi'nin Aydın Erten Rekreasyon Alanı için tahsis ya da ihalesiz kiralama talebini reddeden Orman Bölge Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta tesisin kiralama ve işletme hakkı için ihaleye çıktı. Ona yakın firmanın katılım gösterdiği kiralama ihalesini kaybeden Konak Belediyesi, tesisin işletme haklarını İstanbullu bir firmaya devredecek. Orman Müdürlüğü ile sözleşme imzalayacak olan firma, yıllık 230 bin liralık bedel karşılığında dev tesisi işletecek ve beledyienin kurduğu restoran ile kafeleri resmen devralacak. 86 dönüm büyüklüğüyle İzmir'de Kültürpark'ın ardından en büyük yeşil alanı olan rekreasyon alanında yapılan onca yatırım ve peyzaj çalışması da bu gelişmelerle birlikte boşa gitmiş oldu. 

 

BELEDİYE MİLYONLARCA LİRA HARCAMIŞTI

"Gültepe Mesire Alanı" olarak da bilinen ve Konak Belediyesi'nin on yıl önce kiraladığı ve kaderine terk edilen Aydın Erten Rekreasyon Alanı, yerel idare tarafıdnan yapılan çalışmalarla tepeden tırnağa yenilenerek halkın kullanımına sunulmuştu. Piknik alanları, yürüyüş ve koşu yolları, seyir terasları, kır kahvesi, otopark ve diğer tesisleri içinde barındıran alanda özel güvenlik sistemi de kurularak kameralar yerleştirilmişti. Konak Belediyesi tarafından işletilen bir adet restoran önümüzdeki günlerde tahliye edilecek ve tesiste çalışan özel güvenlik görevlileri, belediye şirketi İZBEL A.Ş. tarafından işletilen restoranın çalışanları ile yeşil alanların bakımlarını üstlenen personel ise belediyenin farklı birimlerine transfer edilecek.

KAMU YARARI GİTTİ, RANT GELDİ

Uzun süre atıl durumda kalan ve bakımsızlıktan kaderine terk edilen tesisi devralan Konak Belediyesi, yaptığı yatırımlarla alana can katarak semte sosyal ve ekonomik anlamda büyük destekler sağlamıştı. Zaman zaman farklı belediye etkinliklerine de ev sahipliği yapan tesis kamu yararına ve uygun fiyatlarla hizmet verdiğinden ötürü zarar ediyordu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.