Dolar 32,2821
%0.12
Euro 34,7787
%-0.06
Altın 2.437,100
%0.19
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bir yılda çürümeye başladı

Bir yılda çürümeye başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 2  milyon lira harcayarak Göztepe'ye kazandırdığı ahşap iskeleler bir yıl geçmeden çürümeye başladı. Vatandaşların kötüye kullanımdan hasar gören ve yer yer de kullanılan malzemelerin kalitesizliğinden dökülmeye başlayan iskeleler S.O.S. veriyor. Memleketimden iskele manzaraları

  • Ege Postası
  • 15.12.2016 - 09:58

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçen yıl Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde hizmete açılan körfezin yeni ahşap iskeleleri adeta kan ağlıyor. Uzun süre izin kriziyle gündeme gelen Göztepe, Karataş ve Üçkuyular mevkiindeki iskeleler harcanan onca para ve yoğun emeğe karşın bir yıl geçmeden büyük hasara uğradı.

2 MİLYON LİRA HARCANDI AMA GÖRENLERİN VAY HALİNE...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin amacı dışında kullanımı için özel önlemlere gittiği nostaljik ahşap iskeleler, tüm çabalara karşın tahrip edilmeye devam ediyor. İskeleyi işgal eden balıkçılar ve seyir teraslarına zarar veren şahıslar hakkında da kabahatler kanunu uyarınca ceza kararı alınsa da tüm bu önlemlerin yetersiz kaldığı görüldü.

TEL TEL DÖKÜLÜYOR!

Geçtiğimiz ay ahşap zemini yenilen nostaljik iskelelerden Karataş'taki Günbatımı İskelesi'nin son hali görenlerin içini acıtmaya devam ediyor. Kullanılan malzemenin kalitesizliği nedeniyle zemininde sıkça çatlaklar ve kırılmalar meydana gelen Karataş'taki iskelenin denizdeki ayaklarının da yer yer çürüdüğü ve dökülmeye başladığı gözlendi.

KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ'

İskelede yaşanan hasar bununla da sınırlı kalmazken, güvenlik için kritik öneme sahip çelik tellerin de tamamı koptuğundan ötürü kullanılamaz hale geldi. Söz konusu manzara görenlere "İskele tel tel dökülüyor" sözlerini akıllara getirdi. Özellikle çocuklar için tehlike arz eden bu manzaraya kayıtsız kalındığını bildiren İzmirliler bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Bilinçsiz kullananların verdiği hasar nedeniyle ilk halinden eser kalmayan iskelelere sahip çıkılmasını isteyen vatandaşlar ise belediyeyi göreve çağırarak, İzmir'in gözdesi olan sahildeki mekanlara sahip çıkılmasını talep etti.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.