Dolar 32,2629
%0.02
Euro 34,6917
%-0.05
Altın 2.400,530
%0.01
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da 'Ortak Akıl' sergisi

Bornova’da 'Ortak Akıl' sergisi

Bornova Belediyesi’nin ‘ortak akıl’ ilkesiyle üniversitelerle başlattığı tasarım alanındaki işbirliği üçüncü kez ‘Bornovaİçin Fikirler’ (BİF) Sergi’sinde hayat buldu. Belediye-üniversite işbirliği!

  • Ege Postası
  • 27.11.2016 - 12:33

Bornova İçinFikirler (BİF) 3. Tasarım Sergisi, Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü ZiyaretçiMerkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Üniversitelerle birlikte ortak akılilkesiyle gerçekleştirilen kamusal alanlara yönelik tasarım çalışmalarınınyeraldığı sergi büyük ilgi gördü. Sergide Ege Üniversitesi, Dokuz EylülÜniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesi ve KatipÇelebi Üniversitesi’nden yaklaşık 250 öğrencinin 40 akademisyenin danışmanlığındahazırladıkları 7 ayrı proje ile ilgili çalışmalar yer aldı.


 
Fikirler değerlendirilecek
 
Öğrencilerinyaptığı tasarımlar daha önceki iki sergi gibi basılı yayın haline getirilecek. Ayrıcareferans fikirler olarak Bornova’nın tasarlanmasında değerlendirilecek olan çalışmalarbif.bornova.bel.tr adresinde de yayınlanacak. Yeşilova Höyüğü ZiyaretçiMerkezi’ndeki sergi 16 Aralık tarihine kadar açık kalacak.
 
BİF 3Sergisinin açılışına katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila belediyecilikanlayışını ortak akıl ve katılımcılık ilkeleri ile sürdürdüklerine dikkatçekti. Başkan Atila, “Bir çok alanda üniversitelerimizle iş birliği yapıyoruz.Bunlardan biri de tasarım bölümleriyle, tasarımla ilgili bütün konulardayaptığımız ortak çalışmalar. Bizim en önem vardiğimiz konulardan biri kentseltasarım konusu. Bunun için belediyemizde Kentsel Tasarım adı altında hayalederek çalışan, projeler ortaya koyan bir müdürlük kurduk” dedi.
 
Başkan OlgunAtila, BİF projesinin sadece üniversite belediye arasında  değil aynı zamanda üniversitelerin farklıbölümleri arasında da fikir alışverişi sağladığını söyledi. BornovaBelediyesi’nin stratejik planlarından birinin tasarım inovasyon ve turizmolduğunu da anlatan  Atila, “Bu konudapek çok iyi proje ve yeni tasarım noktaları ortaya koymaya çalışıyoruz. Ayrıcaturizmi güçlendirerek  bir turizmhareketi başlattık”diye konuştu.  BaşkanAtila ayrıca Belediye Hizmet Binası Projesi, Çocuk Müzesi ve Çocuk Dünyası gibibelediye tarafından hazırlanan projeri de anlattı.

BİF Sergisi’nde yeralan Projeler
 
EgeÜniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
-         Peyzaj Planlama ve Tasarım Stüdyosu
 
YaşarÜniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
-         Büyükpark Kızlar Kahvesi İç Mekan Tasarımı
 
 
Dokuz EylülÜniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
-         İzmir, Bornova ve Çamdibi-Altındağ Planlama Çalışmaları
-         Bornova’da Mekan ve Tasarım
 
İzmir YüksekTeknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Şehir Ve Bölge Planlama Bölümü KentselTasarım Programı/Kentsel Tasarım Sütüdyosu
-         Bornova Çayı Alt Havzası Planlama-Tasarım Kurgusu ve KentDönüştürmesi Projesi
İzmir YüksekTeknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü
-         Evka 3 Kültür Merkezi Projesi
-         Karaçam Ekolojik Çocuk Köyü Projesi
 
Katip ÇelebiÜniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Şehir ve  Bölge Planlama Bölümü
-         Kızılay Mahallesi Kentsel Dönüşüm İhtiyaçAnaliziYöntemlerin Geliştirilmesi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.