Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu kez de olmadı! Ege Mahallesi dördüncü ihaleye kaldı

Bu kez de olmadı! Ege Mahallesi dördüncü ihaleye kaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ege Mahallesi’nde merakla beklenen kentsel dönüşüm projesinde umutlar yine başka bahara kaldı. Proje için üçüncü kez yapılan ihalede de talipli çıkmadı. Bu kez de olmadı!

  • Ege Postası
  • 08.09.2017 - 12:55

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'ta 7 hektarlık alanda gerçekleştireceği dev kentsel dönüşüm projesine zoraki erteleme geldi. Roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Ege Mahallesi'ndeki ilk etap çalışmaları için dördüncü kez yapım ihalesine çıkılacak.

YİNE TALİPLİ ÇIKMADI

Ege Mahallesi'nde yeni bir dünya yaratacak ve bölgenin sosyal, ekonomik, kültürel, ticari hayatına büyük katkı sağlayacak kentsel dönüşüm projesi yine hayal kırıklığı yarattı. Dev yatırım için belediye encümeni tarafından yapılan üçüncü ihaleye de talipli çıkmadı. İlk olarak 6 Temmuz’da, ardından da 3 Ağustos’ta ve son olarak da dün ihaleye çıkılan Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışması bu gelişmeyle birlikte yine ortada kaldı. Üçüncü ihalenin ardından gözler bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çevrilirken, proje için yeni bir şartname hazırlanarak önümüzdeki haftalarda dördüncü sefer ihale edilmesi bekleniyor.

DEV YATIRIM DÖRDÜNCÜ İHALEYE KALDI

Belediyenin diğer ilçelerde sürdürdüğü projelere de katkı sağlayacak ve yerinde dönüşümün önünü açacak Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında, 7 hektar büyüklüğündeki dönüşüm alanının 9 bin 319 metrekare alandaki adada ticaret, ofis, konut bloğu ile 2 adet konut B bloğu inşa edilecek. Proje alanındaki hak sahiplerinin tapularını devir alan ve yapım ihalesini gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm hazırlıkların tamamlandığı proje alanı için bir sonraki encümen toplantısında yeniden teklif alacak. "Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapım İşi" için tekrarlanacak kapalı teklif usulü ihale iki etaplı gerçekleşecek ve sonraki encümen toplantısının ardından da mali teklifler açılarak nihai değerlendirme yapılacak.

PROJE MAHKEMELİK OLMUŞTU

Yaklaşık maliyeti 330 milyon lirayı bulan ve toplam 33 ayda tamamlanması beklenen Ege Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışması aynı bedelle bir kez daha 1'inci etap yapım ihalesine çıkılacak. Yüzde yüz uzlaşma sağlanan ancak, Ege Mahallesi Ev Sahipleri Derneği ve 5 hak sahibinin, projenin yapımına olanak veren İzmir Valiliği'nin 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Gerekli Değildir' kararına belediyenin hazırladığı imar uygulamalarının iptali için dava açmasıyla krize yol açan proje böylece bir kez daha ertelendi.

DOĞAN “BU HIZLA 10 YILDA ANCAK BİTER” DEMİŞTİ

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşümü kapsamında önceki gün bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, projenin başlamadan fiyaskoya döndüğünü kaydederek, “projenin gidişatına baktığımızda Nasreddin Hoca’nın “Ya tutarsa” lafı akıllara gelmektedir. Daha projenin ihalesini bile doğru düzgün yapamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi devrim olarak nitelendirilen bu dev kentsel dönüşüm çalışmasının altından nasıl kalkacaktı? Ve en önemlisi 330 milyon liraya mal olması beklenen bu yatırım söz verildiği gibi 33 ayda tamamlanabilecek midi? Proje bu hızla değil 3 yılda, ancak 10 yılda biter. Neredeyse 15 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Sayın Aziz Kocaoğlu döneminde tamamlanmış, anahtar teslimi yapılmış bir tane dahi kentsel dönüşüm projesi yoktur. Bayraklı, Örnekköy, Ballıkuyu, Aktepe-Emrez, Güzeltepe gibi semtlerimizde bugüne dek bir çivi dahi çakılmamış ve bir arpa boyu dahi yol alınamamıştır” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.