Dolar 32,3438
%-0.05
Euro 34,8994
%0.31
Altın 2.394,480
%-0.1
Bist-100 10.206,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da 'Sultaniye' heyecanı

Buca'da 'Sultaniye' heyecanı

Buca Belediyesi'nin, bir zamanlar Türkiye’nin en iyi sultaniye üzümlerinin yetiştiği Buca’yı yeniden üzümün başkenti yapmak için kurduğu üzüm bağları ilk ürününü vermeye hazırlanıyor. Üzüm bağından sonra bağ evi de hazırlanıyor

  • Ege Postası
  • 12.04.2016 - 09:47

Buca Kaynaklar’da 13 dönüm alan üzerine kurulan ve ilk ürününü Eylül ayında vermesi beklenen Üzüm bağının 3 bin metrekarelik bölümüne de bağ müzesi, oturma alanları ve otoparkın yer alacağı bağ evi kurulacak.

Buca’nın kaybolan değerlerini yeniden kentle buluşturmak amacıyla geçtiğimiz yıl Haziran ayında üzüm bağının ilk fidanlarını diken Buca Belediyesi, ilk hasadını yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en lezzetli çekirdeksiz üzümlerinin yetiştiği Buca’yı yeniden üzümün başkenti yapmak isteyen Buca Belediyesi, 13 dönem alan üzerinde oluşturduğu üzüm bağlarında ilk mahsul heyecanı başladı.  

Buca tarihinde ve kültüründe geniş yer bulan hatta Buca Belediyesi logosuna bile simge olan üzümü yeniden canlandırmak için yapılan çalışmaları Bağ Evi’ni de ekleyen Buca Belediyesi, 13 dönümlük üzüm bağı alanın 3 bin metrekarelik bölümünde Bağ Evi oluşturacak. İçerisinde Buca’nın üzümle geçen tarihinden malzeme ve belgelerin yer alacağı bağ müzesi, ziyaretçiler için oturma alanları ve otoparkın yer alacağı Bağ Evi bölgenin turizm potansiyelinin gelişmesinede yardımcı olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.