Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de gündem miting!

CHP İzmir'de gündem miting!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanları ve il yöneticileriyle toplantı yaptı. Toplantının gündem maddesi 22 Mart’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı mitingin hazırlıkları oldu. Engin ilçe başkanlarına mitinge büyük çaplı katılım için çalışma yapmaları talimatını verirken,İzmirlileri de mitinge davet etti.

  • Ege Postası
  • 12.03.2014 - 15:16
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 22 Mart'ta Gündoğdu Meydanı'nda düzenleyeceği mitingin hazırlıklarıyla ilgili 30 ilçe başkanıyla toplantı yaptı. Engin, "AK Parti gibi İzmir'e çevre illerden, hatta çevre bölgelerden seçmen taşımayacağız. Mitingte tamamıyla 30 ilçemizden katılım olacak" dedi.Engin ilçe başkanlarına mitinge büyük çaplı katılım için çalışma yapmaları talimatını verirken,İzmirlileri de mitinge davet etti.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda il yöneticileri ve 30 ilçe başkanlarıyla düzenlenen toplantının öncesinde gazetecilere açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir Gündoğdu Meydanı'nda 22 Mart'ta seçim mitingi düzenleneceğini belirterek, mitingin hazırlıkları ile parti örgütlerinin seçim çalışmalarını değerlendireceklerini söyledi.

Mitinge İzmirlileri davet ederek, İzmir dışındaki illerden katılım sağlamayacaklarını vurgulayan Engin, şöyle konuştu:"Genel Başkanımızın katılacağı mitinge tüm İzmirlileri davet ediyoruz. Biz AK Parti gibi İzmir'e çevre illerden hatta çevre bölgelerden seçmen getirmiyoruz. Genel başkanımız, mitingde yerel seçim ve ülke gündemiyle ilgili mesajlar verecektir. İzmir mitingi, partimiz açısından her zaman önemli olmuştur. Gündoğdu Meydanı son 10 yıldan bu yana Türkiye'ye hep mesaj vermiştir. Cumhuriyet Bayramı'nda da, 10 Kasım'da da belki milyona varan İzmirli Gündoğdu'daydı. Mitingte de meydanın, sahilimizin dolup taşacağına inanıyorum. Tüm İzmirlileri mitingimize davet ediyoruz."

Engin, yerel seçim çalışmalarıyla ilgili de İzmir'de Büyükşehir ve 30 ilçeyi yüzde 60 oyla kazanma hedefine yaklaştıklarını yineleyerek, tüm parti örgütlerinin ve adayların sahada etkin çalışma yürüttüğünü söyledi.



KAVŞAĞA ATATÜRK ADININ VERİLMESİ SEVİNDİRİCİ
Başkan Engin, gazetecilerin açılışı yapılan Konak Tünelleri Yeşildere Köprülü Kavşağı'na Gazi Mustafa Kemal Atatürk adının verilecek olmasıyla ilgili soru üzerine de, "Bunlar bizi sevindiriyor. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Mustafa Kemal Atatürk adının tüm kamu tesislerinden silindiğini görüyorduk. Bu sevindirici bir durum ama ne kadar samimi olduklarını İzmirlilerin takdirine bırakıyoruz" yanıtını verdi.

KOCAOĞLU'NUN PROJELERİ GÜZEL YANSIDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun açıkladığı projelerin kamuoyundaki yansımasıyla ilgili de açıklama yapan Engin, şöyle konuştu:
"Aziz Bey'in projeleri kamuoyuna güzel yansıdı. Binali Yıldırım'ın hayal masulu projeleri gibi değil. Milletvekili seçiminden sonra yaklaşık 3 yıl geçti ama 35 projenin hiçbiri gerçekleşmedi. Konak Tüneli yarım yamalak durduruldu. Manisa Tüneli durduruldu. Hiçbir proje yok. 35 proje ne kadar gerçekleştiyse, 1414 proje de o kadar gerçekçidir. 10 yılda İzmir'e 5.3 milyar yatırım yapan bir iktidarın bundan sonraki 10 yılda 65 milyar dolarlık projeyi hangi kaynakla, nasıl yapacağını merak ediyoruz. İzmirliler bu vaatlere inanmıyor, güvenmiyor, yapılanlara güveniyor. Hükümetin mali yapısı bozuk, borçlanamıyor, yüksek borçlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise mali yapısı çok güçlü. Her kuruluş tarafından da onaylandı. İzmir'in tüm ihtiyaçlarını önümüzdeki 5 yılda yapmaya, çevre, ulaşım, sanat, kültür yapıları ve sosyal yardımlaryapmaya muktedir. İzmir'in önümüzdeki dönem ne ihtiyacı varsa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz bu projeleri yapmaya muktedirdir. Hükümet İzmir'e yardım yapıyorsa yapsın, geçmişte yapmadı. Bundan sonra yapsın. Ama yapmazsa biz tarıma, turizme, eğitime, çevreye, yoksullara, yeşil alanlara, kültüre,sanata, spora destek olmaya, kenti kalkındırmaya devam edeceğiz."
Engin, İzmir'in Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yatırımlarıyla büyüdüğünü de dile getirerek, "Kent kalkınıyor. İzmir, Türkiye'nin büyümesinin 2,5 misli büyümüş. İzmir köy olmuyor, yerinde durmuyor, tam tersine Türkiye yüzde 3,5-4 büyürken, İzmir 10.5 büyümüştür. Göstergeler de İzmir'in daha da gelişeceğini gösteriyor" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.